Scootmobiel Gramsbergen

Zoekt u een goede scootmobiel in Gramsbergen? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze speciale scooter voelt u zich weer zeker en neemt u weer zelf de regie in handen. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg vind u een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de geschatte prijzen, advies aan huis, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer zelfstandig en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen variëren tussen €650,00 en wel €6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In de regio zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Excel of Inca.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7783
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB tarieven€15 – €22,50 per uur
Populaire scootmobielMango Poema 44107
Lokaal adviespuntZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gramsbergen

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn profiel? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Gramsbergen. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €660,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1525,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4050.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In de lijst hieronder omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gramsbergen neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuust, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen variëren behoorlijk als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of het bos? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
Als u dagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Professionele modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Gramsbergen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, het bereik, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een extra lader of een beensteun. De voordeligste modellen zijn er al vanaf €530,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €7.900,00. In de tabel hieronder staat de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km8 km/u€600
Beter315 km12 km/u€1450
Uitmuntend445 km15 – 17 km/u€4100
Royaal475 km +22 km/u€9.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gramsbergen
scootmobiel-kopen-gramsbergen

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Hardenberg. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Hierna plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Hardenberg. U kunt even bellen (140523), als per mail (wmo@hardenberg.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Check ook eens www.hardenberg.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om een passend model te vinden leest u hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens uw bezoek kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Gramsbergen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Gramsbergen
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u een aantal bekende aanbieders die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna treft u een lijstje met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Poema 4410740 km10 km/u€ 3.995
Invacare Auriga 3W40 km10 km/u€ 1.054
Shoprider TE787NA16 km6 km/u€ 1.499
Revatak Solo TS120 Xtra70 km17 km/u€ 8.385
Overzicht met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Gramsbergen. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gramsbergen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal merken hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust een model uitproberen. Gedegen onderhoud is geen overbodige luxe. Daarvoor kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenprofiel en de conditie van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. De populariteit van de occasion zit ‘m in een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als 2dehands.be waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Gramsbergen behandeld u zaken zoals verkeersregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,50 per maand. Een verzekerde mobiel kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Gramsbergen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie