Scootmobiel Holthone

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Holthone? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer zorgeloos op pad. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, thuisdemo’s, regels en richtlijnen en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten variëren tussen €650,00 oplopend tot 5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Shoprider en Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7779
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB onkosten€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielHandicare Fortress Calypso 4W
Lokaal adviespuntZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Holthone

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn wensen?Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Holthone. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €620,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2125,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort is er al vanaf €4650.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Holthone kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dat is vooral zichtbaar in bochten of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en biedt meer comfort.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten onderscheiden zich flink als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
Op het moment dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Professionele modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Holthone en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de producent, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en opties als een drempelhulp + een stokhouder. De goedkoopste voertuigen koopt u al vanaf €535,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €5.300,00. In de bijgaande tabel staat de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km7 km/u€500
Beter320 km11 km/u€1350
Uitstekend450 km16 km/u€2500
Luxe475 km +21 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Holthone
scootmobiel-kopen-holthone

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Hardenberg. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hardenberg. Vragen? Dat kan telefonisch (140523), per mail (wmo@hardenberg.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bekijk ook www.hardenberg.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. De gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Op dat moment kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Holthone zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert kan u helpen met het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Holthone
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder vindt u meerdere partijen die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een opsomming met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4W40 km10 km/u€ 3.676
Electric Mobility Rascal 65038 km10 km/u€ 3.730
Shoprider TE787NA UL416 km6 km/u€ 1.494
Revatak Solo TS120 Active70 km17 km/u€ 8.385
Schema met populaire scoots oktober 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Holthone. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Holthone) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Sommige fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Daarvoor is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenspanning en de staat van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals speurders.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Holthone leert u van alles over de huidige verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,40 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Holthone.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (uiteraard ook in de provincie Overijssel) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie