Scootmobiel Lutten

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Lutten? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van een drie- of vierwielige scooter blijft u langer mobiel en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina leest u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), kosten, showrooms in de regio, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €550,00 tot zo’n €6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In uw omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Kymco of Freerider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (oktober 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hardenberg (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7775
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB tarieven€15 – €22,50 per uur
Veel gekozen merkInvacare Meteor 3W
Regionaal adviespuntZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lutten

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat in lijn is met mijn profiel? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Lutten. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €830,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €2350,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken kost u rond de €4600.

Onze kooptips oktober 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Lutten neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De merken verschillen fors op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen verschaffen een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Lutten om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hangen af van de producent, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een achteruitrijcamera + een schootskleed. De gunstigste scoots koopt u al vanaf €505,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €7.800,00. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km8,5 km/u€750
Verbeterd315 – 20 km10 – 12 km/u€1250
Uitstekend460 km17 km/u€3800
Topper470 km21 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lutten
scootmobiel-kopen-lutten

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Hardenberg. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Hardenberg. Bij vragen kunt u bellen (140523), u kunt een e-mail sturen (wmo@hardenberg.nl), of bezoek het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bekijk ook www.hardenberg.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Daar kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Lutten zijn er verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming vind u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Lutten
Bent u slecht ter been en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand doorzoekt u uiteenlopende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Tientallen scootmobielen
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder bekijkt u een overzicht met types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Meteor 3W40 km10 km/u€ 1.883
Sterling Swift RS35 km10 km/u€ 5.738
Vermeiren Venus 4 Sport16 km6 km/u€ 1.190
Vermeiren Carpo 345 km17 km/u€ 3.999
Overzicht met populaire scoots oktober 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Lutten. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Voor deze mensen raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lutten) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Dikwijls is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere verkopers adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en de staat van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scoot.nu waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Lutten gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €4,10 p/maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Lutten.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vind u het leuk om er uit te trekken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (ook in de provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie