Scootmobiel Schoonebeek

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Schoonebeek? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar welke scootmobiel past bij mij? Deze website biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze webpagina vind u praktische aankooptips en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven liggen tussen de €800,00 oplopend tot 5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Kymco en Handicare.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Emmen (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7761
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB uurtarief€15,94 – €17,84 per uur
Veel gekozen merkShoprider 888sl
AdviespuntIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Schoonebeek

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn profiel? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Schoonebeek. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €740,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2025,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort is er al vanaf €4600.

Keuzeadvies juni 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Schoonebeek is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en kan langer en harder rijden. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u in de bochten en bij niveauverschillen. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De mobielen onderscheiden zich aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Indien ude scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen verschaffen een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Schoonebeek en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten hangen af van het merk, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en accessoires zoals een zuurstoffleshouder & een windscherm. De voordeligste voertuigen starten bij €535,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al gauw op tot €6.300,00. In het onderstaande overzicht treft u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km8,5 km/u€800
Beter320 – 25 km12 km/u€1300
Goed450 km15 – 17 km/u€3200
Meeste comfort485 km22 km/u€7.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Schoonebeek
scootmobiel-kopen-schoonebeek

Scootmobiel aanvragen gemeente Emmen via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Emmen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Emmen. Vragen? Dat kan telefonisch (140591), mailen (zorgloket@emmen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 7811 AP, Emmen). Bezoek ook www.emmen.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen bieden wij veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. De gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Schoonebeek zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
VegroRuitenborghstraat 28a7721 BDDalfsen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Schoonebeek
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder ontdekt u uiteenlopende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een schema met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 888sl36 km10 km/u€ 4.541
Meyra Ortopedia Cityliner 310+35 km10 km/u€ 4.074
Electric Mobility Liteway 4 Plus15 km6 km/u€ 3.040
Medema Roadmaster 470 km16 km/u€ 7.918
Schema met populaire voertuigen juni 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Schoonebeek. Dat kan bijvoorbeeld bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is het verstandig om een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Schoonebeek) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Een groeiend aantal verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen een bepaald type testen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en het accuvermogen.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Verder is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als speurders.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Schoonebeek komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en het juist bedienen van de scoot. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,00 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Schoonebeek.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Drenthe) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.

Plaats een reactie