Scootmobiel Weiteveen

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Weiteveen? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze speciale scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker bekijkt u handige tips en belangrijke info over onder andere WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €750,00 oplopend tot 5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Emmen (https://www.emmen.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Vermeiren of Afikim.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Emmen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB vergoeding€15,94 – €17,84 per uur
Populaire scootmobielInvacare Auriga 4W
Adviespunt in de buurtIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Weiteveen

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe achterhaal ik het type dat matcht met mijn wensen?Startpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Weiteveen. Alle belangrijke info leest u online door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €730,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €1725,00.
 • Een robuust model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden kost u rond de €4000.

Aankooptips juni 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Weiteveen is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar in snelle bochten en bij niveauverschillen. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De producten onderscheiden zich behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen bieden een uitgebreide vering en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Weiteveen en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de accucapaciteit, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder of een beensteun. De gunstigste scooters starten bij €545,00, de wat geavanceerdere modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.100,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km6,5 km/u€500
Goed320 – 25 km11 km/u€1650
Uitstekend450 km15 – 17 km/u€3400
Luxueus485 km20 km/u€9.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Weiteveen
scootmobiel-kopen-weiteveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Emmen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In bepaalde situaties kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Emmen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Emmen. U kunt even bellen (140591), e-mailen (zorgloket@emmen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 7811 AP, Emmen). Bezoek ook www.emmen.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. De gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Weiteveen kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
VegroRuitenborghstraat 28a7721 BDDalfsen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Weiteveen
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Betrouwbare aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder treft u een aantal erkende aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna bekijkt u een overzicht met populaire merken + modellen met specifiek de actieradius, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Auriga 4W40 km10 km/u€ 1.053
Meyra Ortopedia Cityliner 410+35 km10 km/u€ 4.675
Shoprider GK 1020 km6 km/u€ 2.195
Mango Leopard 345 km17 km/u€ 5.500
Schema met populaire voertuigen juni 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Weiteveen. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Weiteveen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Vandaar is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de staat van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands.net waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Weiteveen legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €3,85 per maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Weiteveen.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (tevens in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Amsterdam, Erica, Klazienaveen, Zwartemeer, Schoonebeek, Veenoord, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen, Emmen-Centrum, Emmen-Centrum Oost, Emmermeer, Angelslo, Emmerhout, Emmerschans, Bargeres, Rietlanden, Parc Sandur, Delftlanden, Barger-Oosterveld, Kern Emmen Noord, Kern Emmen Zuid, Kern Emmen Industrieterreinen.

Plaats een reactie