Scootmobiel Schuinesloot

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Schuinesloot? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze elektrisch aangedreven scooter kunt u zich comfortabel bewegen en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen liggen tussen de €750,00 & €5.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Molenaar of Afikim.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Hardenberg (WMO) | Winkels in de buurt | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7777
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB tarieven€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielMolenaar Royal 20
Adviespunt in de buurtZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Schuinesloot

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn profiel? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Schuinesloot. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een uitgebreide thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €630,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2400,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km is er al vanaf €4150.

Onze kooptips oktober 2021

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Schuinesloot kan gemakkelijk mee in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u in de bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen verschillen nogal als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Als u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen hebben de beschikking over een goede vering en een goede verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Schuinesloot en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen worden gevormd door het merk, de capaciteit van de accu, de snelheid en extra opties zoals veiligheidsgordels of een voetenzak. De aantrekkelijkste scoots zijn er al vanaf €510,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €7.200,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km7 km/u€650
Standaard320 km11 km/u€2000
Gevorderd445 km17 – 18 km/u€4200
Beste480 km22 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Schuinesloot
scootmobiel-kopen-schuinesloot

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Hardenberg. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Vragen? Dat kan telefonisch (140523), men kan een mailtje sturen (wmo@hardenberg.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bekijk ook www.hardenberg.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens uw bezoek krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Schuinesloot zijn er verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Schuinesloot
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder treft u een aantal erkende organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna treft u een lijst met daarin een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, de snelheid van het model en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar Royal 2050 km20 km/u€ 4.990
Shoprider 888lsb36 km10 km/u€ 4.536
Sterling Little Gem 216 km6 km/u€ 1.267
Life and mobility Solo 450 km17 km/u€ 6.195
Schema met populaire voertuigen oktober 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Schuinesloot. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is het alternatief om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Schuinesloot) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en accuspanning + conditie.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget heeft u een zeer kwalitatief model. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals zorgdiscounter.com waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Schuinesloot behandeld u zaken zoals de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,60 per maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Schuinesloot.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en maak tochtjes door wijken als: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie