Scootmobiel Slagharen

Zoekt u een goede scootmobiel in Slagharen? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door deze speciale scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij een handig keuzeadvies en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €750,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als RvS van Seenus of Strider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Een scootmobiel regelen via de gemeente Hardenberg (WMO) | Speciaalzaken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7776
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB tarief€15 – €22,50 per uur
Populaire scootmobielInvacare Meteor 4W
Adviespunt in de buurtZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Slagharen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn verwachtingen? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Slagharen. Dit kan online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €620,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €1925,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort is er al vanaf €3950.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Slagharen neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting in snelle bochten of als u een drempel overgaat. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is ruim voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een luxe zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Slagharen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de accucapaciteit, de snelheid en accessoires zoals een oprijplaat & een voetenzak. De goedkoopste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al gauw op tot €6.300,00. In de tabel hieronder communiceren wij de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km8 km/u€700
Verbeterd315 – 20 km12 km/u€1650
Geavanceerd435 km16 km/u€3800
Beste470 km20 – 22 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Slagharen
scootmobiel-kopen-slagharen

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Hardenberg. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Hiervoor kunt u ook even bellen (140523), men kan een mailtje sturen (wmo@hardenberg.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bekijk ook www.hardenberg.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Slagharen kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Slagharen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Onderstaand bekijkt u uiteenlopende bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand bieden wij een schema met veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Meteor 4W40 km10 km/u€ 1.934
Drive ST4D36 km10 km/u€ 2.595
EV-Tec EV-03 316 km6 km/u€ 1.199
Mango Tiger 450 km17 km/u€ 4.916
Schema met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Slagharen. Dit kunt u doen bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Slagharen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse leveranciers werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust een bepaald model uittesten. Gedegen onderhoud is cruciaal. Daarvoor kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn koolborstels en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): voor weinig geld heeft u een zeer kwalitatief model. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Negatieve aspecten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als 2dehands.be waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Slagharen leert u van alles over regels in het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,40 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Slagharen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (ook in de provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie