Scootmobiel De Krim

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in De Krim? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische voertuig geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina kunt u aan de slag met praktische aankooptips en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €700,00 tot zo’n €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Life and mobility en Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Geschatte kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Hardenberg (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7781
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB kosten€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielExcel Entice 44107
Regionaal adviespuntZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Krim

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Maar waar moet ik op letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn wensen?Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in De Krim. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €710,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km schaft u al aan vanaf c.a. €2250,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit is er al vanaf €3350.

Aankooptips oktober 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Krim kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich aanzienlijk als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 10Ah accu (10 km) is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Luxueuze modellen hebben een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in De Krim en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De tarieven worden bepaald door de fabrikant, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals achteruitkijkspiegels & een mandje. De goedkoopste modellen zijn er al vanaf €545,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €7.900,00. In de onderstaande tabel vind u de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig312 km8,5 km/u€600
Gemiddeld325 km10 km/u€1100
Goed445 km15 – 17 km/u€4100
Royaal480 km+20 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Krim
scootmobiel-kopen-de-krim

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Hardenberg. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna vind er een gesprek plaats om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Dit kan telefonisch (140523), door een e-mailtje te sturen (wmo@hardenberg.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bekijk ook www.hardenberg.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een 100% gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de regio De Krim vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een getrainde specialist kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in De Krim
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u uiteenlopende bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Meest verkochte modellen
Hieronder schetsen wij een schema met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de max. snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 4410740 km10 km/u€ 3.770
Invacare Auriga 4W40 km10 km/u€ 1.053
Shoprider TE787M16 km6 km/u€ 1.497
Revatak Solo TS120 Comfort70 km17 km/u€ 8.385
Schema met populaire scoots oktober 2021

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in De Krim. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In die situatie is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Krim) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere aanbieders van scootmobielen adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Hiervoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere bandenprofiel en het accuvermogen.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in De Krim behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,80 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel De Krim.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (waaronder provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie