Scootmobiel Anevelde

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Anevelde? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met dit elektrische vervoersmiddel geniet u van de vrijheid en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €700,00 tot wel €6.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Drive of Travelux.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Hardenberg (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7785
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB vergoeding€15 – €22,50 per uur
Veel gekozen merkHandicare Fortress Calypso 44108
Lokaal adviespuntZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Anevelde

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn verwachtingen? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Anevelde. Dit kan via internet aan de hand van brochures, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €570,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €2075,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een bereik van 60 km of meer is er al vanaf €3150.

Advies van de specialist oktober 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Lees dan zeker even verder. In onderstaande opsomming bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Anevelde is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in snelle bochten of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten onderscheiden zich fors als het gaat om actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
In de situatie dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De luxere modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Test een model uit voor een proefrit in Anevelde en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid en accessoires zoals een autolift of een krukhouder. De goedkoopste scoots zijn er al vanaf €545,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €7.600,00. In het onderstaande overzicht vind u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km6,5 km/u€800
Goed315 – 25 km10 km/u€1150
Comfortabel450 km17 – 18 km/u€3400
Eerste klas475 km +20 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Anevelde
scootmobiel-kopen-anevelde

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Hardenberg. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hardenberg. Bij vragen kunt u bellen (140523), door een e-mailtje te sturen (wmo@hardenberg.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Check ook eens www.hardenberg.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op die manier krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Anevelde zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Anevelde
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand vergelijkt u een aantal erkende partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Meest verkochte modellen
Onderstaand bieden wij een tabel met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4410840 km10 km/u€ 4.580
Invacare Meteor 4W40 km10 km/u€ 1.934
Quingo Air16 km6 km/u€ 2.950
Revatak QS4 Comfort70 km17 km/u€ 8.442
Overzicht met populaire voertuigen oktober 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Anevelde. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het raadzaam om zelf een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Anevelde) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse verkopers bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn stoelverstelling en mechanisme en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals herbruikt.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Anevelde gaat u verder in op aspecten als verkeersregels en en leert u veilig sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,00 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Anevelde.

Wat is precies een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (tevens in de provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie