Scootmobiel Ane

Wilt u een goede scootmobiel in Ane? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina kunt u aan de slag met een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, thuisdemo’s, de verschillende regels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €800,00 tot zo’n €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Invacare of Travelux.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Geschatte kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7784
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB vergoeding€15 – €22,50 per uur
Veel gekozen scootmobielHandicare Fortress Calypso 44107
Regionaal adviespuntZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ane

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn behoeften? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Ane. Veel info vind u online aan de hand van brochures, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €880,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2225,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting is te koop vanaf €4050.

Tips van de expert december 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder treft u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ane kan probleemloos mee in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Handig voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of de lokale buurtcentra? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
In het geval u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Ane en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven hangen af van de producent, het vermogen van de accu, de snelheid en opties als een zuurstoffleshouder en een schootskleed. De aantrekkelijkste scoots koopt u al vanaf €515,00, en de meest luxe scooters lopen al snel tegen de €7.400,00. In de onderstaande tabel staat de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km6,5 km/u€800
Beter325 km12 km/u€1300
Uitstekend435 km16 km/u€3700
Meeste comfort475 km22 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ane
scootmobiel-kopen-ane

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Hardenberg. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Hardenberg. U kunt even bellen (140523), e-mailen (wmo@hardenberg.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bezoek ook www.hardenberg.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Ane zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Ane
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming vergelijkt u de meest bekende merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Meest verkochte modellen
Onderstaand verstrekken we een opsomming met modellen die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Handicare Fortress Calypso 4410740 km10 km/u€ 4.455
Invacare Meteor 3W40 km10 km/u€ 1.883
Shoprider GK316 km6 km/u€ 1.584
Revatak QS4 Active70 km17 km/u€ 8.442
Schema met populaire modellen december 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Ane. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u echter voor een langere periode huren? Voor deze mensen is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ane) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kan u gerust 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is cruciaal. Hiervoor is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en de accu(lader).

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals ebay.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Ane worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,10 p/maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Ane.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. Vrijwel overal (waaronder provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie