Scootmobiel Den Velde

Wilt u een goede scootmobiel in Den Velde? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, een proefrit maken, verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €600,00 tot zo’n €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Electric Mobility of Travelux.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Speciaalzaken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7786
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB onkosten€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijk merkInvacare Orion 3
Lokaal adviespuntZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Den Velde

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn wensen?Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Den Velde. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €510,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €2300,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met veel comfort begint zo rond de €3750.

Keuzeadvies oktober 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Den Velde is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots wisselen nogal als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen verschaffen grote veringen en een luxe zitting. Boek een proefrit in Den Velde en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen worden bepaald door de fabrikant, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een zuurstoffleshouder & een beenhoes. De aantrekkelijkste voertuigen beginnen bij €475,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €6.200,00. In de tabel hieronder communiceren wij de huidige prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km6,5 km/u€550
Goed320 km10 km/u€1700
Uitmuntend435 km16 km/u€3700
Beste485 km22 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Den Velde
scootmobiel-kopen-den-velde

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u via deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Hardenberg. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Zowel telefonisch (140523), u kunt een e-mail sturen (wmo@hardenberg.nl), of bezoek het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bekijk ook www.hardenberg.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Den Velde vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Den Velde
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst treft u de beste organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna treft u een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Orion 342 km10 km/u€ 4.357
Molenaar Royal 2050 km20 km/u€ 4.990
Roma Boston s12016 km6 km/u€ 750
Quingo Toura88 km17 km/u€ 7.530
Tabel met populaire scoots oktober 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Den Velde. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Den Velde) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Om die reden kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op verlichting + richtingaanwijzer en de accu(lader).

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Den Velde behandeld u zaken zoals de voorrangsregels en leert u drempels en stoepjes rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,70 p/maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Den Velde.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (juist ook in de provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie