Scootmobiel Venebrugge

Op zoek naar een goede scootmobiel in Venebrugge? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische voertuig geniet u van uw zelfstandigheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg vind u een handig keuzeadvies en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €500,00 en €5.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Vermeiren of Travelux.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Hardenberg (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7792
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB onkosten€15 – €22,50 per uur
Populaire scootmobielDKCity DK S500 4
Adviespunt in de buurtZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Venebrugge

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat past bijmijn eisen en wensen? Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Venebrugge. Doe dat bijvoorbeeld online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €660,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €1975,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €4100.

Onze kooptips oktober 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Venebrugge kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en is gemakkelijk op te bergen. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De modellen verschillen enorm als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Snelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De high-end modellen hebben de beschikking over grote veringen en een verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Venebrugge en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, het bereik, de maximale snelheid en randproducten als een extra lader of een mandje. De aantrekkelijkste scooters zijn er al vanaf €535,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €5.800,00. In de tabel hieronder treft u de adviesprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget37 km 6,5 km/u€600
Prima315 – 25 km10 – 12 km/u€1100
Geavanceerd450 km15 km/u€3600
Eerste klas485 km21 km/u€8.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Venebrugge
scootmobiel-kopen-venebrugge

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Hardenberg. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Daarna komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Hardenberg. Bij vragen kunt u bellen (140523), u kunt een e-mail sturen (wmo@hardenberg.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Ga ook eens naar www.hardenberg.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment kunt u allerlei modellen uittesten en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In en rondom Venebrugge kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Venebrugge
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Onderstaand doorzoekt u populaire organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Meest verkochte modellen
Onderstaand bekijkt u een lijst met daarin veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
DKCity DK S500 450 km10 km/u€ 2.599
Mango Poema 4410740 km10 km/u€ 3.995
Roma Medical Sorrento 432 km6 km/u€ 3.000
Practicomfort Cyclone 2045 km20 km/u€ 5.500
Overzicht met populaire scoots oktober 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Venebrugge. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Venebrugge) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Tevens kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende merken bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook erg belangrijk. Daarvoor is het aan te raden om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn bandenprofiel en accuspanning + conditie.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Ook is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals uwzorgshop.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Venebrugge leert u van alles over verkeersregels en en leert u veilig sturen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €5,40 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Venebrugge.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (met name ook in de provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie