Scootmobiel Radewijk

Op zoek naar een goede scootmobiel in Radewijk? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer gaan waar u wilt. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker bekijkt u een handig keuzeadvies en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de huidige prijzen, een thuisdemo, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: minder afhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten schommelen tussen €750,00 tot wel €5.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In uw omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Electric Mobility en Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (december 2021) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Hardenberg (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7791
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB tarief€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielDKCity DK S320 3
AdviespuntZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Radewijk

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn eisen en wensen? Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Radewijk. Dit kan online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €680,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €2050,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort is er al vanaf €4500.

Keuzeadvies december 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Radewijk is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in bochten of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen verschillen enorm als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen hebben een goede vering en een verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Radewijk en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de producent, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en opties als een drempelhulp & een mandje. De aantrekkelijkste voertuigen beginnen bij €545,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €6.300,00. In deze tabel bekijkt u de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner312 km7 km/u€550
Goed320 – 25 km10 km/u€1300
Comfortabel455 km18 km/u€3400
Eerste klas480 km20 – 22 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Radewijk
scootmobiel-kopen-radewijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Hardenberg. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Bij vragen kunt u bellen (140523), u kunt een e-mail sturen (wmo@hardenberg.nl), of bezoek het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Check ook eens www.hardenberg.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Toch geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Radewijk kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Radewijk
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Betrouwbare aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder vergelijkt u populaire organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna bieden wij een schema met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
DKCity DK S320 350 km10 km/u€ 2.399
Excel Entice 4410740 km10 km/u€ 3.770
Pride Go-Go Ultra 416 km6 km/u€ 899
Quingo Toura288 km18 km/u€ 7.750
Overzicht met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Radewijk. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Radewijk) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u gerust een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op bandenprofiel en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Radewijk leert u van alles over verkeersregels en en leert u veilig sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,70 per maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Radewijk.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (met name ook in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie