Scootmobiel Anerveen

Wilt u een goede scootmobiel in Anerveen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze speciale scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website vind u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als PGB en WMO, de geschatte prijzen, een thuisdemo, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen variëren tussen €750,00 & €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Sterling en Inca.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (oktober 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Regionale winkels | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7788
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB kosten€15 – €22,50 per uur
Populair merkSterling Elite Plus
Punt voor adviesZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Anerveen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn situatie? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Anerveen. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €540,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €1975,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu koopt u al vanaf €4500.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de beste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder omschrijven wij de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Anerveen kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting in de bochten en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen verschillen sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Duurdere modellen onderscheiden zich door een goede vering en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Anerveen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen hebben te maken met de producent, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en opties als een dashboardbeschermer en mandjes en tassen. De voordeligste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €545,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al gauw op tot €8.000,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km8,5 km/u€700
Gemiddeld320 km10 – 12 km/u€1300
Goed440 km15 km/u€3100
Eerste klas475 km +20 – 22 km/u€9.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Anerveen
scootmobiel-kopen-anerveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u slecht ter been maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Hardenberg. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Dit kan telefonisch (140523), door een e-mailtje te sturen (wmo@hardenberg.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Ga ook eens naar www.hardenberg.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Kies voor een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Anerveen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Anerveen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna doorzoekt u de meest bekende partijen waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met populaire scoots
Hieronder vindt u een lijstje met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Elite Plus44 km10 km/u€ 5.858
Handicare Fortress Calypso 4W40 km10 km/u€ 3.676
Pride Go-Go Ultra 316 km6 km/u€ 845
Pride Hurricane 3068 km18 km/u€ 5.970
Overzicht met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Anerveen. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Dan is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Anerveen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Vaak kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere merken hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Vandaar is het slim om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op bandenprofiel en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: tegen lage kosten haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals 2dehands.be waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Anerveen gaat u verder in op aspecten als regels in het verkeer en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,55 per maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Anerveen.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en geniet u van het maken van tochtjes? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie