Scootmobiel Diffelen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Diffelen? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg treft u handige tips en extra info over onderwerpen zoals hoe het zit met de WMO, kosten, winkels in de buurt, de verschillende regels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten wisselen sterk tussen €800,00 & €5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Kymco en Afikim.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7795
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB kosten€15 – €22,50 per uur
Veel gekozen scootmobielRvS van Seenus Mini Crosser M4 Heavy Duty
Adviespunt in de buurtZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Diffelen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat past bijmijn behoeften? Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Diffelen. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €920,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €1850,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden schaft u al aan vanaf c.a. €4650.

Keuzehulp oktober 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de box hieronder bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Diffelen is zonder moeite mee te nemen in het vliegtuig of OV en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit is handig in kleine ruimtes. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral in de bochten en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren fors als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of naar het park? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Indien ugrote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De premium scoots worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Diffelen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen hangen af van de leverancier, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en randproducten als een extra accu + een wikkeldeken. De goedkoopste modellen starten bij €505,00, de geavanceerde modellen gaan al gauw richting de €5.500,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de gemiddelde prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget310 km8,5 km/u€550
Standaard325 km10 km/u€1950
Comfortabel435 km18 km/u€2500
Eerste klas470 km20 – 22 km/u€8.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Diffelen
scootmobiel-kopen-diffelen

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Hardenberg. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Bij vragen kunt u bellen (140523), men kan een mailtje sturen (wmo@hardenberg.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bekijk ook www.hardenberg.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Bij een winkel of showroom kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Diffelen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Diffelen
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Onderstaand ontdekt u een aantal bekende merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder verstrekken we een overzicht met modellen die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus Mini Crosser M4 Heavy Duty70 km10 km/u€ 18.057
Invacare Orion 342 km10 km/u€ 4.357
Mango Luggie18 km6 km/u€ 2.350
Practicomfort Wals 2070 km20 km/u€ 1.395
Overzicht met populaire modellen oktober 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Diffelen. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Dan is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Diffelen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse merken werken met een omruilgarantie. Zo kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is geen overbodige luxe. Om die reden adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. koolborstels en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de prijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook is er vaak geen levertijd. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootplaza.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Diffelen behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,00 p/maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Diffelen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (waaronder provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en tour door wijken zoals: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie