Scootmobiel Rheeze

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Rheeze? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl leest u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, de belangrijkste verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van comfort.
 • De kosten wisselen sterk tussen €550,00 en €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Practicomfort en Inca.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten (oktober 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Hardenberg (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7794
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB kosten€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider Cordoba 4
Adviespunt in de buurtZorgpunt Hardenberg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Rheeze

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn eisen en wensen? Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Rheeze. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €740,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km vind u al vanaf €1950,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €3200.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder vindt u de belangrijkste criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Rheeze kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten onderscheiden zich behoorlijk als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

De maximale snelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Duurdere modellen onderscheiden zich door maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Rheeze en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht op welke zaken u moet letten wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op de leverancier, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en opties als een drempelhulp + een scootmobieltas. De voordeligste voertuigen beginnen bij €475,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €6.800,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig39 km7,5 km/u€600
Standaard315 – 20 km10 km/u€1300
Geavanceerd440 km17 – 18 km/u€4000
Professioneel485 km20 km/u€6.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Rheeze
scootmobiel-kopen-rheeze

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Hardenberg. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Een paar weken later wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Hardenberg. Bij vragen kunt u bellen (140523), door een e-mailtje te sturen (wmo@hardenberg.nl), of bezoek het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Ga ook eens naar www.hardenberg.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens uw bezoek kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Rheeze kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van winkels, speciaalzaken en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Zorgpunt HardenbergKollergang 9a7773 NGHardenberg
Icare l MedipointWilhelminasingel 1-77741 HDCoevorden
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Rheeze
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Meerdere aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema bekijkt u een aantal erkende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel verkochte modellen
Hieronder treft u een tabel met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Cordoba 455 km10 km/u€ 3.195
Handicare Fortress Calypso 4410840 km10 km/u€ 4.580
Electric Mobility Liteway 418 km6 km/u€ 1.861
Life and mobility Primo 438 km12 km/u€ 3.295
Tabel met populaire voertuigen oktober 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Rheeze. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Rheeze) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Doorgaans kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Om die reden is het slim om een onderhoudscontract af te sluiten. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. koolborstels en de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Rheeze leert u van alles over de voorrangsregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,65 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Rheeze.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (ook in de provincie Overijssel) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie