Scootmobiel Mariënberg

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Mariënberg? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer zeker en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website helpt u bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg treft u nuttige keuzetips en belangrijke info over onder andere een aanvraag doen via de WMO, de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van comfort.
 • De kosten schommelen tussen €700,00 tot wel €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Sterling of EV-Tec.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Geschatte kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Hardenberg (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7692
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB vergoeding€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielLife and mobility Mezzo 4
AdviespuntZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Mariënberg

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn behoeften? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Mariënberg. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €570,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €1875,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €4250.

Keuzehulp december 2021

Wilt u graag wat hulp bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Mariënberg is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dit merkt u vooral in de bochten en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De producten wisselen sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen hebben de beschikking over een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Mariënberg en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de actieradius, de snelheid en opties als oprijplaten of een een afdekhoes. De goedkope kleine modellen zijn er al vanaf €500,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €6.900,00. In de tabel hieronder treft u de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis37 km 6 km/u€700
Gemiddeld315 – 25 km10 km/u€1750
Geavanceerd455 km15 – 17 km/u€3700
Royaal480 km+20 km/u€7.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Mariënberg
scootmobiel-kopen-marienberg

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Hardenberg. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Dit kan telefonisch (140523), per mail (wmo@hardenberg.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Bekijk ook www.hardenberg.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Gebruik maken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op die manier kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Mariënberg kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Mariënberg
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst doorzoekt u een aantal bekende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Populaire uitvoeringen en opties
Hierbij schetsen wij een lijstje met modellen die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Life and mobility Mezzo 435 km10 km/u€ 4.750
Shoprider GR888961 km8 km/u€ 5.015
Molenaar Duo30 km8 km/u€ 6.995
Meyra Ortopedia Ortocar 415 SPII55 km15 km/u€ 7.364
Overzicht met populaire modellen december 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Mariënberg. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Mariënberg) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarom is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de conditie van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Mariënberg behandeld u zaken zoals de huidige verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €4,10 per maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Twijfel? Neem contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Mariënberg.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Overijssel) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie