Scootmobiel Bergentheim

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Bergentheim? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer zorgeloos op pad. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Deze website biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl treft u nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als WMO (eigen bijdrage), de geschatte prijzen, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen schommelen tussen €800,00 tot wel €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In de omgeving kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als RvS van Seenus of Revatak.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (augustus 2022) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7691
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB tarief€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielShoprider 889DXD
Punt voor adviesZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bergentheim

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn situatie? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u dit goed bekeken hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Bergentheim. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €860,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €2375,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €3900.

Advies van de specialist augustus 2022

Hulp nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Bergentheim is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Handig voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en kan kortere bochten maken. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen variëren behoorlijk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
Zodra u grote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen verschaffen een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Bergentheim en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. de producent, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en aanvullende opties zoals een extra accu en een stokhouder. De goedkope kleine modellen koopt u al vanaf €495,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €5.500,00. In deze tabel bieden wij de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km7 km/u€550
Goed315 – 25 km10 km/u€1400
Uitstekend440 km17 km/u€2800
Meeste comfort470 km20 km/u€6.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bergentheim
scootmobiel-kopen-bergentheim

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Hardenberg. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hardenberg. U kunt even bellen (140523), door een e-mailtje te sturen (wmo@hardenberg.nl), of bezoek het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). U kunt ook terecht op www.hardenberg.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen bekijkt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Bergentheim zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Bergentheim
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Meerdere leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Hieronder ontdekt u uiteenlopende partijen waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna treft u een opsomming met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889DXD40 km9 km/u€ 4.795
Mango Twincat45 km8 km/u€ 6.850
Shoprider GK8312 km6 km/u€ 1.401
Meyra Ortopedia Ortocar 315 SPII55 km15 km/u€ 7.088
Schema met populaire voertuigen augustus 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Bergentheim. Dat kan bijvoorbeeld bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is het alternatief om zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bergentheim) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u rustig een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Daarom is het handig om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als marktplaats.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Bergentheim behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,50 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Bergentheim.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (waaronder provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie