Scootmobiel Daarlerveen

Zoekt u een goede scootmobiel in Daarlerveen? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer mobiel en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen schommelen tussen €750,00 & €6.250,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Hellendoorn (https://www.hellendoorn.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Molenaar en Roma.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (augustus 2022) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Hellendoorn (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7687
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,35 – €18,78 per uur
Veel gekozen merkShoprider 888ix
Punt voor adviesZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Daarlerveen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn behoeften? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Daarlerveen. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemo of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €600,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €1600,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €4300.

Aankooptips augustus 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Daarlerveen is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De verschillende uitvoeringen verschillen sterk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Professionele modellen hebben een goede vering en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Daarlerveen en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven hangen af van het merk, het bereik, de maximale snelheid en randproducten als een achteruitrijcamera en een beenhoes. De eenvoudige opvouwbare modellen kunt u al vinden vanaf €505,00, de luxe uitgevoerde modellen gaan al gauw richting de €7.000,00. In de tabel hieronder communiceren wij de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km6 km/u€800
Goed315 – 20 km11 km/u€1700
Uitstekend435 km15 – 17 km/u€2900
Topper480 km20 – 22 km/u€8.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Daarlerveen
scootmobiel-kopen-daarlerveen

Scootmobiel aanvragen gemeente Hellendoorn via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Hellendoorn. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Hierna wordt er een gesprek gepland om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Hellendoorn. Zowel telefonisch (0548630215), men kan een mailtje sturen (wiz@hellendoorn.nl), of kom naar het gemeentehuis (Willem-Alexanderstraat 7, 7442 MA, Nijverdal). Check ook eens www.hellendoorn.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Echter is een live ervaring ook belangrijk. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de omgeving Daarlerveen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Daarlerveen
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst treft u de beste organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij vindt u een overzicht met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 888ix26 km9 km/u€ 4.469
Shoprider 889 DXD L45 km8 km/u€ 6.565
Shoprider GK83 RED12 km6 km/u€ 1.303
Invacare Comet 355 km15 km/u€ 6.582
Overzicht met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Daarlerveen. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Daarlerveen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Uiteraard kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zo kan u op uw gemak een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Om die reden is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootplaza.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Daarlerveen behandeld u zaken zoals de regels op de weg en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,75 per maand. Een verzekerde scoot heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is geschikt voor intensief gebruik. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Daarlerveen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen.

Plaats een reactie