Scootmobiel Beerzerveld

Zoekt u een goede scootmobiel in Beerzerveld? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, advies aan huis, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen liggen tussen de €800,00 & €6.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Sterling of Strider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Ommen (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7685
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€19,95 – €22,94 per uur
Populair merkPracticomfort MobiGo F40
Adviespunt in de buurtZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Beerzerveld

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat matcht met mijn eisen en wensen? Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Beerzerveld. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €710,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €1650,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een comfortabele zit kost u rond de €4400.

Keuzeadvies januari 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Beerzerveld kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in bochten en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots variëren flink als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Mocht het zo zijn dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots bieden een uitgebreide vering en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Beerzerveld en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gevormd door de fabrikant, het bereik, de topsnelheid en extra opties zoals een drempelhulp of een een afdekhoes. De goedkoopste modellen koopt u al vanaf €545,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €7.100,00. In de tabel hieronder bieden wij de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km7 km/u€550
Goed315 – 20 km10 – 12 km/u€1700
Geavanceerd435 km15 km/u€3500
Meeste comfort470 km20 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Beerzerveld
scootmobiel-kopen-beerzerveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Ommen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In bepaalde situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Ommen. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Ommen. Hiervoor kunt u ook even bellen (140529), u kunt een e-mail sturen (gemeente@ommen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Chevalleraustraat 2, 7731 EE, Ommen). Bekijk ook www.ommen.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vergelijken van voertuigen bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens deze ritten kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Beerzerveld zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Beerzerveld
Loopt u moeilijk en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Meerdere leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema ontdekt u de meest bekende partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij bekijkt u een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort MobiGo F4025 km9 km/u€ 1.140
Shoprider 888B 340 km8 km/u€ 3.980
Shoprider Cameo 412 km6 km/u€ 1.075
Afikim Breeze C355 km15 km/u€ 6.281
Schema met populaire scoots januari 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Beerzerveld. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Voor deze mensen is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Beerzerveld) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Doorgaans is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Meerdere fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarvoor is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. claxon en geluidssignalen en de staat van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Beerzerveld legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en is er vaak een technische check van uw mobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,60 per maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Beerzerveld.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.

Plaats een reactie