Scootmobiel Ommen

Zoekt u een goede scootmobiel in Ommen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl leest u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de geschatte prijzen, een thuisdemo, de belangrijkste verkeersregels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €800,00 tot wel €5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 • In deze regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Life and mobility of Freerider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Geschatte kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Ommen (WMO) | Speciaalzaken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7731
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€19,95 – €22,94 per uur
Veel gekozen merkPride Libre XL 4
Regionaal adviespuntFysiotherapie De Carrousel

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ommen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn situatie? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Ommen. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €850,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €1625,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €4650.

Keuzeadvies juni 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Ommen is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen verschillen sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of om lekker uit te waaien? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
Als u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen bieden grote veringen en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Ommen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kosten worden gebaseerd op het merk, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals oprijplaten + een beensteun. De aantrekkelijkste scooters kunt u al vinden vanaf €485,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €7.400,00. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget314 km7,5 km/u€800
Gemiddeld320 – 25 km10 km/u€1950
Geavanceerd435 km15 – 17 km/u€2500
Elite480 km22 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ommen
scootmobiel-kopen-ommen

Scootmobiel aanvragen gemeente Ommen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Ommen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Ommen. Zowel telefonisch (140529), als per mail (gemeente@ommen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Chevalleraustraat 2, 7731 EE, Ommen). Bezoek ook www.ommen.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom Ommen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapie De CarrouselCarrouselplein 87731 EGOmmen
VegroRuitenborghstraat 28a7721 BDDalfsen
VegroKalkovenweg 18 – 227711 GWNieuwleusen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Ommen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u de meest bekende bedrijven die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna bieden wij een opsomming met een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Libre XL 416 km6 km/u€ 785
Sterling Little Gem16 km6 km/u€ 1.278
Pride Cyclone 15 340 km15 km/u€ 4.545
Shoprider 889xlsbf 4wd37 km12 km/u€ 5.539
Tabel met populaire modellen juni 2022

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Ommen. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ommen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Om die reden is het handig om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: ook met beperkte financiële middelen haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals speurders.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel investeren in een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Ommen komen thema’s aan bod als verkeersregels en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,40 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Ommen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Overijssel) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie