Scootmobiel Borne

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Borne? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina treft u tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven variëren tussen €500,00 & €5.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Borne (https://www.borne.nl).
 • In uw omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als RvS van Seenus en Revatak.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Borne (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7621
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€13,59 – €17,95 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider TE787M
Adviespunt in de buurtCarintreggeland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Borne

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn situatie? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Borne. Dit kan online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €810,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is te koop vanaf €2450,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €3750.

Tips van de expert juni 2022

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de beste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de box hieronder treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Borne kan probleemloos mee in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Handig voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is voorzien van alle gemakken en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen variëren aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen verschaffen maximale vering en een multifunctionele stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Borne en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, het bereik, hoe hard de scoot kan en opties als een extra lader & een boodschappenmand. De voordeligste scoots starten bij €490,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €7.800,00. In het onderstaande overzicht vind u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter314 km8 km/u€600
Beter320 – 25 km10 km/u€1100
Uitstekend450 km17 – 18 km/u€2700
Royaal470 km20 km/u€9.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Borne
scootmobiel-kopen-borne

Scootmobiel aanvragen gemeente Borne via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Borne. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Borne. Hiervoor kunt u ook even bellen (0742658500), e-mailen (wmo@borne.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Rheineplein 1, 7622 DG, Borne). Check ook eens www.borne.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. De gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Borne zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
CarintreggelandZilvermeeuw 247609 RZAlmelo
MangoEinsteinstraat 87601 PRAlmelo
CarintreggelandStadtlohnallee 97595 BPWeerselo
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Borne
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema bekijkt u populaire aanbieders die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk bieden wij een opsomming met succesvolle merken en modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE787M16 km6 km/u€ 1.497
Shoprider GK 1020 km6 km/u€ 2.195
Excel Travelux Infineon 3 LWB40 km15 km/u€ 3.682
Meyra Cityliner 31235 km12 km/u€ 5.141
Tabel met populaire voertuigen juni 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Borne. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Voor deze mensen is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of te gaan voor leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Borne) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse verkopers bieden ook omruilgarantie. Zodoende kan u zorgeloos een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is cruciaal. Hiervoor is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De monteur onderzoekt o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals ebay.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In een erkende scootmobieltraining in Borne worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,10 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Borne.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (juist ook in de provincie Overijssel) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Borne, Buitengebied Borne.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie