Scootmobiel Hertme

Wilt u een goede scootmobiel in Hertme? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals WMO, de kosten van een goed model, showrooms in de regio, waar u op moet letten in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoog zitcomfort.
 • De kosten variëren tussen €800,00 tot wel €5.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Borne (https://www.borne.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Drive en DKCity.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (augustus 2022) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Borne (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7626
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€13,59 – €17,95 per uur
Populaire scootmobielVermeiren Saturnus 4
Adviespunt in de buurtCarintreggeland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hertme

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat past bijmijn profiel? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hertme. Dit kan via internet door middel van een brochure, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €510,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €1825,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort koopt u al vanaf €3600.

Keuzehulp augustus 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hertme is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De scoots variëren nogal als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
Zodra u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Duurdere modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Hertme en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De tarieven hebben te maken met de fabrikant, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en accessoires zoals een alarmsysteem of een beensteun. De goedkoopste modellen koopt u al vanaf €545,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €5.500,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km8,5 km/u€650
Standaard325 km10 – 12 km/u€1650
Goed445 km18 km/u€3400
Luxe485 km20 km/u€9.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hertme
scootmobiel-kopen-hertme

Scootmobiel aanvragen gemeente Borne via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In bepaalde situaties kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Borne. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Borne. Dit kan telefonisch (0742658500), mailen (wmo@borne.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Rheineplein 1, 7622 DG, Borne). Ga ook eens naar www.borne.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om het ideale model te vinden leest u hier relevante info en specificaties. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Hertme kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een productspecialist kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
CarintreggelandFleminghof 97622 MBBorne
CarintreggelandZilvermeeuw 247609 RZAlmelo
MangoEinsteinstraat 87601 PRAlmelo
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hertme
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst vindt u meerdere leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Meest verkochte modellen
Hierna treft u een tabel met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Saturnus 425 km8 km/u€ 2.109
Invacare Lynx16 km8 km/u€ 1.797
Mango Lion 4 King70 km22 km/u€ 6.295
Sterling Elite XS Compact45 km15 km/u€ 7.005
Overzicht met populaire scoots augustus 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Hertme. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hertme) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer fabrikanten werken met een omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Daarvoor adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de investering (kosten): ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als 2dehands.be waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Hertme leert u van alles over de regels op de weg en leert u veiliger rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,75 p/maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Komt u er niet uit? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Hertme.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: Borne, Buitengebied Borne.

Plaats een reactie