Scootmobiel Aadorp

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Aadorp? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer vrij en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker vind u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, regels en richtlijnen en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €850,00 en €5.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Almelo (https://www.almelo.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Meyra of Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Almelo (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7611
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€15,34 – €22,41 per uur
Veel gekozen merkPride Victory 9 4W
Adviespunt in de buurtCarintreggeland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Aadorp

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn profiel? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, gebruik ik het dagelijks, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Aadorp. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €520,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €1850,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €4400.

Keuzeadvies juni 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Aadorp is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken variëren sterk op het gebied van actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of naar het park? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen onderscheiden zich door maximale vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Aadorp om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de producent, het bereik, de snelheid en extra opties zoals een zuurstoffleshouder & een kruk- en stokhouder. De voordeligste voertuigen beginnen bij €530,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €7.100,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter37 km 6,5 km/u€800
Prima315 – 20 km12 km/u€1500
Goed460 km15 – 17 km/u€2500
Professioneel480 km+20 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Aadorp
scootmobiel-kopen-aadorp

Scootmobiel aanvragen gemeente Almelo via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Almelo. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Almelo. Dit kan telefonisch (0546541111), door een e-mailtje te sturen (gemeente@almelo.nl), of kom naar het gemeentehuis (Haven Zuidzijde 30, 7607 EW, Almelo). Zie ook www.almelo.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op deze website relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Kies voor een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Aadorp vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
CarintreggelandZilvermeeuw 247609 RZAlmelo
MangoEinsteinstraat 87601 PRAlmelo
CarintreggelandStadtlohnallee 97595 BPWeerselo
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Aadorp
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand doorzoekt u de beste leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna vindt u een opsomming met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory 9 4W20 km8 km/u€ 2.495
Drive Scout Plus10 km6 km/u€ 599
Practicomfort Cyclone 2045 km20 km/u€ 5.500
Afikim Breeze S445 km15 km/u€ 5.495
Schema met populaire modellen juni 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Aadorp. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Aadorp) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Diverse aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Op deze manier kunt u op uw gemak een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook erg belangrijk. Daarom is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere de remmen en de accuprestaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als dezorgoutlet.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Aadorp komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,50 p/maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Aadorp.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Overijssel) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek.

Plaats een reactie