Scootmobiel Almelo

Zoekt u een goede scootmobiel in Almelo? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische 3- of 4 wieler staat u weer midden in het leven en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze pagina bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten en belangrijke info over onder andere WMO, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €550,00 en wel €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Almelo (https://www.almelo.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Invacare of Medema.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (mei 2024) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Almelo (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7604
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,34 – €22,41 per uur
Veel gekozen merkShoprider TE787NA UL4
Punt voor adviesMango

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Almelo

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn situatie? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Almelo. De meeste informatie is online beschikbaar via het aanvragen van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €560,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2300,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met alle gemakken schaft u al aan vanaf c.a. €4350.

Keuzehulp mei 2024

Wilt u graag wat hulp bij het aanschaffen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming treft u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Almelo neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen variëren enorm op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
Zodra u grote stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Almelo en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het kopen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen worden bepaald door de fabrikant, de grootte van de accu, de maximale snelheid en accessoires zoals een oprijplaat + een voetenzak. De voordeligste modellen beginnen bij €545,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €7.800,00. In de bijgaande tabel vergelijkt u de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget314 km7,5 km/u€750
Verbeterd315 – 20 km10 – 12 km/u€1100
Goed445 km15 km/u€3200
Eerste klas480 km+21 km/u€9.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Almelo
scootmobiel-kopen-almelo

Scootmobiel aanvragen gemeente Almelo via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Almelo. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Kort daarop plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Almelo. Hiervoor kunt u ook even bellen (0546541111), e-mailen (gemeente@almelo.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Haven Zuidzijde 30, 7607 EW, Almelo). Ga ook eens naar www.almelo.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Kies voor een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zodoende kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Almelo zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MangoEinsteinstraat 87601 PRAlmelo
CarintreggelandStadtlohnallee 97595 BPWeerselo
CarintreggelandBrinkstraat 14-167591 DPDenekamp
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Almelo
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Verschillende aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming doorzoekt u de beste merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand vindt u een schema met succesvolle merken en modellen met daarbij het bereik, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE787NA UL416 km6 km/u€ 1.494
Freerider Richmond 424 km7 km/u€ 2.350
Excel Travelux Infineon 440 km15 km/u€ 3.649
RvS van Seenus CTM 636-1235 km12 km/u€ 4.684
Overzicht met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Almelo. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Almelo) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals dezorgoutlet.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Almelo komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,70 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Almelo.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In heel ons land (juist ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie