Scootmobiel Enschede

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Enschede? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op deze website treft u een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten schommelen tussen €800,00 en €6.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Enschede (https://www.enschede.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Shoprider en Strider.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Enschede (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Postcode7524
WMO Beslissingstermijn2-4 weken
PGB tarieven€14,00 – €16,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielRoma Medical Lyon 4
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Enschede

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die matcht met mijn behoeften? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Enschede. Dit kan via internet aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €690,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €2050,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €4600.

Keuzeadvies juni 2024

Hulp nodig bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Enschede neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting in de bochten en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen wisselen behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen bieden grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Enschede en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een extra accu & een kruk- en stokhouder. De goedkoopste scoots zijn er al vanaf €540,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €7.900,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km7 km/u€700
Verbeterd320 – 25 km11 km/u€1600
Geavanceerd435 km18 km/u€3200
Professioneel475 km +21 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Enschede
scootmobiel-kopen-enschede

Scootmobiel aanvragen gemeente Enschede via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Soms kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Enschede. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Enschede. Bij vragen kunt u bellen (0534817900), mailen (info@wijkteamsenschede.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Hengelosestraat 51, 7514 AD, Enschede). Ga ook eens naar www.enschede.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 2-4 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing leest u hier relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens deze ritten kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In en rondom Enschede kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgRoessinghsbleekweg 337522 AHEnschede
Zorgschakel EnschedeKoningsplein 17512 KZEnschede
VegroBoulevard 1945 nr. 3357511 ADEnschede
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Enschede
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Landelijke aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder treft u meerdere bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 80.000 scootmobielen geleverd
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
Hierna vindt u een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Medical Lyon 432 km6 km/u€ 3.200
Pride Go Go Sport 3W14 km6 km/u€ 1.882
Sterling Diamond38 km15 km/u€ 3.511
Drive Envoy 8 plus30 km12 km/u€ 1.550
Overzicht met populaire scoots juni 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Enschede. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Enschede) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kan u zorgeloos een model uitproberen. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief heeft u een zeer kwalitatief model. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands.net waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Enschede behandeld u zaken zoals verkeerskennis en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,50 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Enschede.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van samen gezellig toeren en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (tevens in de provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Binnensingelgebied, Hogeland – Velve, Boswinkel – Stadsveld, Twekkelerveld – T.H.T., Enschede-Noord, Ribbelt – Stokhorst, Enschede-Zuid, Bedrijfsterreinen Enschede-West, Glanerbrug en omgeving, Landelijk gebied en kernen.

Plaats een reactie