Scootmobiel Haaksbergen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Haaksbergen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl bieden wij een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de regels in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen variëren tussen €650,00 en wel €4.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Haaksbergen (https://www.haaksbergen.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Shoprider of Inca.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Haaksbergen (WMO) | Speciaalzaken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHaaksbergen
Postcode7481
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€18,28 – €21,65 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider GK 10
Regionaal adviespuntLivio Zorgpunt Wiedenbroek

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Haaksbergen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn behoeften? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Wanneer u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Haaksbergen. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €540,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2450,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting is te koop vanaf €4650.

Keuzeadvies juni 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In onderstaande opsomming bekijkt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Haaksbergen kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken variëren nogal als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: op het trottoir mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen hebben een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Test een model uit voor een proefrit in Haaksbergen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden gevormd door de leverancier, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals een verlichtingsset en een beenhoes. De goedkope kleine modellen beginnen bij €505,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €6.400,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis37 km 7 km/u€650
Gemiddeld320 – 25 km11 km/u€1250
Uitmuntend455 km16 km/u€3400
Luxueus480 km20 km/u€6.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Haaksbergen
scootmobiel-kopen-haaksbergen

Scootmobiel aanvragen gemeente Haaksbergen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Haaksbergen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Een paar weken later vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Haaksbergen. Zowel telefonisch (0535734567), per mail (gemeente@haaksbergen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Markt 3, 7481 HS, Haaksbergen). Zie ook www.haaksbergen.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij veel bruikbare informatie. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de regio Haaksbergen kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Livio Zorgpunt WiedenbroekWiedenbroeksingel 47481 BTHaaksbergen
Harting-BankDammaten 67472 DJGoor
ZorgAccent EnterBornebroekseweg 27468 BMEnter
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Haaksbergen
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u populaire aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bieden wij een overzicht met veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK 1020 km6 km/u€ 2.195
Meyra Ortopedia Cityliner 30614 km6 km/u€ 1.756
Excel Excite 335 km15 km/u€ 5.586
Pride Pursuit23 km12 km/u€ 3.706
Schema met populaire modellen juni 2022

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Haaksbergen. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Haaksbergen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal merken werken met een omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Daarvoor raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stoelverstelling en mechanisme en het accuvermogen.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als scootmobielspecialist.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Haaksbergen behandeld u zaken zoals verkeerstheorie en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,75 p/maand. Een verzekerd voertuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Haaksbergen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (met name ook in de provincie Overijssel) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Haaksbergen (dorp), Haaksbergen (buitengebied), Sint Isidorushoeve, Buurse, Rietmolen, Hengevelde, Beckum, Haaksbergen-kern.

Plaats een reactie