Scootmobiel Hellendoorn

Op zoek naar een goede scootmobiel in Hellendoorn? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Middels deze slimme scooter met 3 of 4 wielen blijft u langer zelfstandig en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze expert is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker treft u een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO, de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, veiligheid in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Voordelen: meer onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten variëren tussen €650,00 oplopend tot 4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hellendoorn (https://www.hellendoorn.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Drive en Roma.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hellendoorn (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7447
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,35 – €18,78 per uur
Veel gekozen scootmobielQuingo Air2
Regionaal adviespuntMedipoint | Allévo

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hellendoorn

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn verwachtingen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als dit duidelijk is kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Hellendoorn. Dit kan online door middel van een brochure, advies aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €840,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €2075,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €3100.

Onze kooptips maart 2024

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Hellendoorn kan probleemloos mee in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u in snelle bochten en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De verschillende uitvoeringen wisselen nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De meest luxe modellen hebben een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Boek een proefrit in Hellendoorn en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten worden gebaseerd op de producent, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een rollatorhouder en een mandje. De aantrekkelijkste voertuigen kunt u al vinden vanaf €495,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €7.400,00. In deze tabel vind u de adviesprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel37 km 6,5 km/u€800
Prima320 – 25 km12 km/u€1600
Goed460 km16 km/u€3900
Luxueus480 km+21 km/u€7.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hellendoorn
scootmobiel-kopen-hellendoorn

Scootmobiel aanvragen gemeente Hellendoorn via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. Soms kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u hulp vragen bij de gemeente Hellendoorn. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Hellendoorn. Zowel telefonisch (0548630215), men kan een mailtje sturen (wiz@hellendoorn.nl), of kom naar het gemeentehuis (Willem-Alexanderstraat 7, 7442 MA, Nijverdal). Ga ook eens naar www.hellendoorn.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Hellendoorn zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | AllévoDr. Tazelaarstraat 17442 MENijverdal
Medipoint CarinovaHamburgweg 17418 ESDeventer
HulpmiddelencentrumOsnabrückstraat 307418 BNDeventer
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hellendoorn
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst treft u de meest bekende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Grootste assortiment van Oost-Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk treft u een lijst met daarin types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Air215 km6 km/u€ 2.550
Pride Go Go Ultra X 4W13 km6 km/u€ 1.630
Life and mobility Mezzo40 km15 km/u€ 4.395
Practicomfort J1 EMC30 km10 km/u€ 1.220
Overzicht met populaire voertuigen maart 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Hellendoorn. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hellendoorn) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse verkopers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Hiervoor is het slim om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. wiellagers voor en achter en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): voor een laag tarief kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als ebay.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Hellendoorn gaat u verder in op aspecten als verkeerstheorie en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,70 per maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Hellendoorn.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie