Scootmobiel Daarle

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Daarle? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en neemt u weer zelf de regie in handen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bekijkt u nuttige keuzetips en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen liggen tussen de €850,00 en €4.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Hellendoorn (https://www.hellendoorn.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Kymco en Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hellendoorn (WMO) | Showrooms bezoeken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7688
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,35 – €18,78 per uur
Populaire scootmobielShoprider GK 10
Adviespunt in de buurtZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Daarle

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn eisen en wensen? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Daarle. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €580,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €1725,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden kost u rond de €3900.

Onze kooptips augustus 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Daarle is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en is handig als u weinig ruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen verschillen fors als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of om lekker uit te waaien? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Daarle en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten hebben te maken met het merk, de grootte van de accu, de snelheid en accessoires zoals oprijplaten en een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste modellen koopt u al vanaf €500,00, en de meest luxe scooters gaan al gauw richting de €5.500,00. In de bijgaande tabel treft u de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km6 km/u€500
Standaard315 – 25 km10 km/u€1100
Uitstekend435 km15 km/u€3700
Professioneel475 km20 km/u€8.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Daarle
scootmobiel-kopen-daarle

Scootmobiel aanvragen gemeente Hellendoorn via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In enkele gevallen kunt u via deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Hellendoorn. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Kort daarna vind er een gesprek plaats om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Hellendoorn. Zowel telefonisch (0548630215), u kunt een e-mail sturen (wiz@hellendoorn.nl), of bezoek het stadhuis (Willem-Alexanderstraat 7, 7442 MA, Nijverdal). Ga ook eens naar www.hellendoorn.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen bekijkt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Het boeken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zodoende kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Daarle kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Daarle
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Betrouwbare aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Onderstaand vindt u een aantal bekende merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel verkochte modellen
Hieronder verstrekken we een lijstje met types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK 1030 km9 km/u€ 2.995
Freerider Duette45 km8 km/u€ 6.850
Pride Capri PRO 412 km6 km/u€ 1.312
Invacare Comet 455 km15 km/u€ 6.797
Schema met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Daarle. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Daarle) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Doorgaans is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige merken hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook erg belangrijk. Daarom is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op koolborstels en het accuvermogen.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in Daarle behandeld u zaken zoals de regels op de weg en leert u veiliger rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,50 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Daarle.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en verken samen de wijken als: Hellendoorn, Nijverdal Noord, Nijverdal West, Nijverdal Oost, Buitengebied, Kruidenwijk, Haarle, Daarle, Daarlerveen.

Plaats een reactie