Scootmobiel Geerdijk

Zoekt u een goede scootmobiel in Geerdijk? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels deze handige scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website helpt u bij het gehele aankoopproces. Op deze website kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), de gemiddelde kosten, een thuisdemo, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten wisselen sterk tussen €500,00 oplopend tot 5.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Twenterand (https://www.twenterand.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Pride en Afikim.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (augustus 2022) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Twenterand (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7686
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
PGB kosten€15,51 per uur
Veel gekozen merkShoprider 889NR
Regionaal adviespuntZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Geerdijk

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn wensen?Advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Geerdijk. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €700,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €1700,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken kost u rond de €4100.

Keuzeadvies augustus 2022

Wilt u graag wat hulp bij het aanschaffen van een goede scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Geerdijk is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan langer en harder rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten variëren nogal als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Geerdijk en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten worden gebaseerd op het merk, het bereik, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals een extra accu of mandjes en tassen. De goedkoopste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €7.500,00. In het overzicht hieronder communiceren wij de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap310 km8 km/u€700
Prima315 – 20 km10 km/u€1900
Comfortabel440 km15 – 17 km/u€3000
Luxueus475 km +20 km/u€9.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Geerdijk
scootmobiel-kopen-geerdijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Twenterand via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Twenterand. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Twenterand. Vragen? Dat kan telefonisch (0546481450), door een e-mailtje te sturen (info@zorginformatietwenterand.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Koningsweg 28, 7672 GD, Vriezenveen). Check ook eens www.twenterand.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-39 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden vindt u op deze website relevante info en specificaties. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende kunnen diverse modellen worden getest waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Geerdijk zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Geerdijk
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In onderstaand schema bekijkt u uiteenlopende aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Veel verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk vindt u een tabel met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889NR24 km9 km/u€ 4.970
Shoprider 8889B40 km8 km/u€ 3.984
Mango Jonny12 km6 km/u€ 1.200
Afikim Breeze C455 km15 km/u€ 6.565
Tabel met populaire voertuigen augustus 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Geerdijk. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Dan is het raadzaam om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Geerdijk) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Meerdere aanbieders van scootmobielen bieden ook omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is niet iets om op te besparen. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Men let daarbij met name op bandenspanning en de accu(lader).

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scoot.nu waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs nodig?
Als voertuig bestuurder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Geerdijk worden onderwerpen behandeld alsde regels op de weg en is er vaak een behendigheidsparcours. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,00 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is geschikt voor intensief gebruik. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Geerdijk.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.

Plaats een reactie