Scootmobiel Vroomshoop

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Vroomshoop? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze handige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer zorgeloos op pad. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere WMO, de huidige prijzen, advies aan huis, de regels in het verkeer en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €800,00 oplopend tot 5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Twenterand (https://www.twenterand.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Excel of Strider.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten (mei 2022) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Twenterand (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7681
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
PGB onkosten€15,51 per uur
Veel gekozen scootmobielTravelux Squizz
Adviespunt in de buurtZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vroomshoop

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn eisen en wensen? Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Vroomshoop. U vind uitgebreide info online middels een brochure per post, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €540,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €2425,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer koopt u al vanaf €4650.

Advies van de specialist mei 2022

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Onderstaand omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Vroomshoop neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in bochten en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten variëren sterk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De meest luxe modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Vroomshoop en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten hangen af van de producent, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een drempelhulp & een beschermhoes. De voordeligste scoots beginnen bij €540,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €5.600,00. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km6,5 km/u€600
Verbeterd315 km12 km/u€1700
Geavanceerd445 km16 km/u€3500
Royaal475 km +22 km/u€7.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vroomshoop
scootmobiel-kopen-vroomshoop

Scootmobiel aanvragen gemeente Twenterand via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Twenterand. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Kort daarop komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Twenterand. Zowel telefonisch (0546481450), per mail (info@zorginformatietwenterand.nl), of kom naar het gemeentehuis (Koningsweg 28, 7672 GD, Vriezenveen). Ga ook eens naar www.twenterand.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-39 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Uiteraard is het uittesten ook zeer handig. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom Vroomshoop vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Vroomshoop
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna ontdekt u een aantal bekende merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder vindt u een opsomming met succesvolle merken en modellen met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Squizz15 km8,2 km/u€ 1.054
Shoprider 889 3XLS40 km8 km/u€ 3.976
Shoprider Cameo 312 km6 km/u€ 1.075
Meyra Ortocar 415 SP II55 km15 km/u€ 6.104
Schema met populaire modellen mei 2022

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Vroomshoop. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vroomshoop) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook essentieel. Daarom is het aan te raden om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Belangrijke punten zijn o.a. koolborstels en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als marktplaats.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Vroomshoop legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en is er vaak een behendigheidsparcours. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,50 per maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Vroomshoop.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.

Plaats een reactie