Scootmobiel Twenterand

Wilt u een goede scootmobiel in Twenterand? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Dankzij een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer vrij en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl leest u tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de gemiddelde kosten, een proefrit maken, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten variëren tussen €700,00 & €5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Twenterand (https://www.twenterand.nl).
 • Rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Invacare of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Twenterand (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
PGB tarief€15,51 per uur
Populair merkQuingo Air
AdviespuntZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Twenterand

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die rijmt met mijn eisen en wensen? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Twenterand. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €580,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is te koop vanaf €2175,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit kost u rond de €3750.

Keuzehulp juni 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het aanschaffen van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Hieronder omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Twenterand neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u in bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten onderscheiden zich flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar omliggende dorpen of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Twenterand en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten worden gebaseerd op het merk, de accucapaciteit, de snelheid en aanvullende opties zoals een extra accu en een boodschappenmand. De voordeligste voertuigen kunt u al vinden vanaf €535,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.200,00. In deze tabel staat de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter39 km6,5 km/u€550
Standaard320 – 25 km10 km/u€1600
Uitmuntend460 km17 km/u€2900
Professioneel470 km22 km/u€7.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Twenterand
scootmobiel-kopen-twenterand

Scootmobiel aanvragen gemeente Twenterand via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Twenterand. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Twenterand. Vragen? Dat kan telefonisch (0546481450), door een e-mailtje te sturen (info@zorginformatietwenterand.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Koningsweg 28, 7672 GD, Vriezenveen). U kunt ook terecht op www.twenterand.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-39 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing verzamelen wij hier uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit met advies op maat zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom uw woonplaats Twenterand kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u direct contactgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
ZorgAccentDe Eendracht 4-27651 CZTubbergen
ZorgAccentKupersweg 27641 ALWierden
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Twenterand
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de opsomming hierna bekijkt u een aantal bekende aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna bekijkt u een lijstje met types die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Air16 km6 km/u€ 2.950
EV-Tec EV-03 316 km6 km/u€ 1.199
Molenaar Royal40 km15 km/u€ 4.990
RvS van Seenus CTM 74735 km12 km/u€ 6.559
Schema met populaire scoots juni 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Twenterand. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Twenterand) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Normaal gesproken kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende aanbieders hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kan u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarom raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere verlichting + richtingaanwijzer en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootplaza.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Gedurende deze scootmobieltraining in Twenterand gaat u verder in op aspecten als de voorrangsregels en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,30 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Twenterand.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Overijssel) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie