Scootmobiel Wierden

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Wierden? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische voertuig voelt u zich wendbaar en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en aanvullende info over o.a. hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €650,00 en wel €4.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Wierden (https://www.wierden.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Invacare en EV-Tec.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (juni 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Wierden (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7641
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
PGB onkosten€14,56 – €19,05 per uur
Veel gekozen merkShoprider TE787NA
Adviespunt in de buurtZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Wierden

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn eisen en wensen? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Als u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Wierden. Dit kan online door middel van een brochure, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €880,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km schaft u al aan vanaf c.a. €2125,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €3550.

Tips van de expert juni 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder bekijkt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Wierden kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De modellen onderscheiden zich sterk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots hebben grote veringen en een goede verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Wierden en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven hebben te maken met de fabrikant, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een oprijplaat en een beensteun. De goedkoopste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €535,00, de meest luxe modellen met alle opties gaan al gauw richting de €6.800,00. In het overzicht hieronder staat de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km7 km/u€700
Standaard320 km10 – 12 km/u€1450
Goed450 km17 – 18 km/u€3200
Royaal480 km+20 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Wierden
scootmobiel-kopen-wierden

Scootmobiel aanvragen gemeente Wierden via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Wierden. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Wierden. Bij vragen kunt u bellen (0546580990), per mail (gemeente@wierden.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Plantsoenlaan 1, 7642 EC, Wierden). Bekijk ook www.wierden.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier een uitgebreid keuzeadvies. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Wierden kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentKupersweg 27641 ALWierden
CarintreggelandMolenstraat 8F7631 AZOotmarsum
CarintreggelandFleminghof 97622 MBBorne
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Wierden
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder doorzoekt u populaire leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna verstrekken we een tabel met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE787NA16 km6 km/u€ 1.499
Roma Medical Lyon 432 km6 km/u€ 3.200
Shoprider TE 889XLSBF40 km15 km/u€ 3.980
Meyra Cityliner 41235 km12 km/u€ 5.156
Tabel met populaire scoots juni 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Wierden. Doe dat bijv. bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Wierden) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Om die reden raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De expert bekijkt onder andere claxon en geluidssignalen en accuspanning + conditie.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als speurders.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Wierden leert u van alles over de huidige verkeersregels en leert u veiliger rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,80 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Wierden.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Overijssel) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie