Scootmobiel Dinkelland

Op zoek naar een goede scootmobiel in Dinkelland? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze slimme scooter met 3 of 4 wielen bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina bieden wij praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als WMO en PGB, kosten, thuisdemo’s, waar u op moet letten in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven liggen tussen de €500,00 oplopend tot 5.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Practicomfort of Freerider.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Dinkelland (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
WMO Beslissingstermijn13 weken
PGB uurtarief€15,88 – €19,62 per uur
Aantrekkelijke scootmobielSterling Little Gem
Punt voor adviesCarintreggeland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dinkelland

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn behoeften? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Dinkelland. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €760,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €1725,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting begint zo rond de €3800.

Keuzeadvies mei 2024

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. Bijgaand bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Dinkelland is zonder moeite mee te nemen in het OV of in de auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten verschillen aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of het bos? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
In de situatie dat u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De instap-opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Professionele modellen hebben een goede vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Dinkelland en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, het bereik, de topsnelheid en randproducten als een achteruitrijcamera + een een afdekhoes. De eenvoudige opvouwbare modellen beginnen bij €475,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €7.900,00. In de onderstaande tabel staat de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km7,5 km/u€550
Gemiddeld320 – 25 km12 km/u€1850
Uitmuntend435 km17 km/u€4100
Royaal470 km22 km/u€8.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dinkelland
scootmobiel-kopen-dinkelland

Scootmobiel aanvragen gemeente Dinkelland via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Dinkelland. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Daarna vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Dinkelland. Hiervoor kunt u ook even bellen (0541854100), mailen (info@dinkelland.nl), of bezoek het stadhuis (Nicolaasplein 5, 7591 MA, Denekamp). Zie ook www.dinkelland.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 13 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om het ideale model te vinden bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Dinkelland zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
CarintreggelandBrinkstraat 14-167591 DPDenekamp
VegroGronausestraat 177581 CCLosser
CarintreggelandLutterstraat 27581 BVLosser
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Dinkelland
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst treft u uiteenlopende leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel verkochte modellen
Hieronder schetsen wij een schema met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Little Gem16 km6 km/u€ 1.278
Electric Mobility Liteway 4 Plus15 km6 km/u€ 3.040
Excel Travelux Infineon 3 SWB40 km15 km/u€ 3.464
Strider Midi 4 Plus35 km12 km/u€ 3.999
Schema met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Dinkelland. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is het alternatief om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dinkelland) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: tegen lage kosten haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals speurders.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Dinkelland gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,80 p/maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Dinkelland.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (juist ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en maak tochtjes door wijken als: Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie