Scootmobiel Oldenzaal

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Oldenzaal? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische voertuig blijft u langer zelfstandig en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze specialist biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze pagina kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als een aanvraag doen via de WMO, de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van comfort.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €500,00 tot wel €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Oldenzaal (https://www.oldenzaal.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Kymco of Handicare.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Oldenzaal (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteOldenzaal
Postcode7574
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
PGB uurtarief€15,2 – €23,51 per uur
Aantrekkelijk merkEV-Tec EV-03 3
Lokaal adviespuntCarintreggeland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oldenzaal

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn behoeften? Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oldenzaal. Veel info vind u online door middel van een brochure, een thuisdemo of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €640,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1675,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4550.

Tips van de expert juni 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oldenzaal is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, is comfortabeler en heeft een langer actieradius. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen onderscheiden zich sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen verschaffen een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Boek een proefrit in Oldenzaal en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden bepaald door de fabrikant, de actieradius, de topsnelheid en opties als een extra lader & mandjes en tassen. De voordeligste scooters koopt u al vanaf €505,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al snel €7.400,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km6 km/u€650
Prima325 km12 km/u€1550
Geavanceerd450 km15 – 17 km/u€2800
Luxe480 km+20 – 22 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oldenzaal
scootmobiel-kopen-oldenzaal

Scootmobiel aanvragen gemeente Oldenzaal via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Oldenzaal. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Oldenzaal. Hiervoor kunt u ook even bellen (0541588111), door een e-mailtje te sturen (zorg@oldenzaal.nl), of bezoek het gemeentehuis (Ganzenmarkt 1, 7571 CD, Oldenzaal). Ga ook eens naar www.oldenzaal.nl voor uitgebreide info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-26 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Echter is een producttest ook noodzakelijk. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zo kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Oldenzaal kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Carintreggeland Havikstraat 27574 BDOldenzaal
VegroGeerdinksweg 1537555 DLHengelo
CarintreggelandGeerdinksweg 1377555 DLHengelo
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Oldenzaal
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Onderstaand treft u een aantal bekende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Veel verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een opsomming met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
EV-Tec EV-03 316 km6 km/u€ 1.199
Practicomfort Dixie25 km8 km/u€ 1.160
Pride Colt Pursuit40 km15 km/u€ 2.499
Vermeiren Ceres 432 km12 km/u€ 2.600
Tabel met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Oldenzaal. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is het alternatief om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oldenzaal) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Vaak kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zo kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Daarom is het aan te raden om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en de accuprestaties.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scoot.nu waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Oldenzaal leert u van alles over de huidige verkeersregels en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €5,10 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Oldenzaal.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Lekker samen op pad en maak een tocht door wijken als: Binnenstad, Het Inslag-De Kleies, Glinde-Hooiland, De Meijbree, Haerbroek-Scholtenhoek, Zuid-Berghuizen, Hanzepoort, Eekte-Hazewinkel, Jufferbeek, Het Hulsbeek, De Thij, De Graven Es, De Essen, Bekspring.

Plaats een reactie