Scootmobiel Deurningen

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Deurningen? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met deze slimme scooter met 3 of 4 wielen blijft u langer zelfstandig en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en specifieke informatie rondom PGB en WMO, kosten, een thuisdemo, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is eenvoudig te besturen.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €650,00 en €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Dinkelland (https://www.dinkelland.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Meyra of Revatak.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (maart 2024) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Dinkelland (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7562
WMO Beslissingstermijn13 weken
PGB uurtarief€15,88 – €19,62 per uur
Populaire scootmobielExcel Travelux Zoom 4
Regionaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Deurningen

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn behoeften? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Deurningen. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €570,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €2250,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met goede vering en zitting kost u rond de €4800.

Keuzehulp maart 2024

Hulp nodig bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Deurningen kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen variëren nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De meest luxe modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Test een model uit voor een proefrit in Deurningen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen hebben te maken met het merk, het bereik, de snelheid en optionele extra’s zoals een achteruitrijcamera + een beensteun. De gunstigste scoots starten bij €480,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al snel tegen de €5.700,00. In het onderstaande overzicht bieden wij de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km8 km/u€700
Goed320 km11 km/u€1500
Goed435 km15 km/u€3500
Luxueus470 km22 km/u€6.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Deurningen
scootmobiel-kopen-deurningen

Scootmobiel aanvragen gemeente Dinkelland via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Dinkelland. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen via het WMO-loket. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Dinkelland. Hiervoor kunt u ook even bellen (0541854100), mailen (info@dinkelland.nl), of bezoek het gemeentehuis (Nicolaasplein 5, 7591 MA, Denekamp). Bekijk ook www.dinkelland.nl voor uitgebreide info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 13 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vergelijken van voertuigen bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Daar krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de regio Deurningen vinden we een aantal winkels/showrooms. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroGeerdinksweg 1537555 DLHengelo
CarintreggelandGeerdinksweg 1377555 DLHengelo
WelzorgDiamantstraat 57554 TAHengelo
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Deurningen
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand doorzoekt u de beste organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna verstrekken we een schema met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Zoom 415 km8 km/u€ 1.403
Pride Go-Go LX CTS12 km6 km/u€ 1.695
Revatak Solo TS120 Active70 km17 km/u€ 8.385
Pride Victory 4393145 km15 km/u€ 2.799
Tabel met populaire scoots maart 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Deurningen. Dit wordt o.a. gedaan door een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In het kader daarvan is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Deurningen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Vandaar is het slim om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere stuurinrichting/ uitlijning en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals ebay.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Bij zo’n scootmobieltraining in Deurningen gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en en leert u veilig sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,70 per maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Deurningen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.

Plaats een reactie