Scootmobiel Bentelo

Op zoek naar een goede scootmobiel in Bentelo? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer vrij en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl vind u een uitgebreid keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten liggen tussen de €750,00 tot wel €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 • In de regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Electric Mobility of Quingo.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Hof van Twente (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7497
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€19,2 – €22,8 per uur
Populaire scootmobielTravelux Zoom 4
Adviespunt in de buurtLivio Zorgpunt Wiedenbroek

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bentelo

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn behoeften? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u dit goed bekeken hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Bentelo. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €930,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2375,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €3350.

Keuzehulp juli 2024

Wilt u graag wat hulp bij het vinden van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bentelo kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuust, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dat ervaart u als u een bocht doorrijdt en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen kan harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich fors op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Indien ude scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Bentelo en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. de producent, de grootte van de accu, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een verlichtingsset of een beschermhoes. De gunstigste scooters starten bij €505,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €7.400,00. In deze tabel vergelijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km7 km/u€650
Standaard315 – 25 km12 km/u€1600
Uitstekend440 km15 km/u€3500
Luxe470 km20 – 22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bentelo
scootmobiel-kopen-bentelo

Scootmobiel aanvragen gemeente Hof van Twente via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. In enkele gevallen kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Hof van Twente. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Daarna vind er een gesprek plaats om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Hof van Twente. Hiervoor kunt u ook even bellen (0547858585), mailen (info@hofvantwente.nl), of ga even langs bij het stadhuis (De Höfte 7, 7471 DK, Goor). Zie ook www.hofvantwente.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Bentelo kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Livio Zorgpunt WiedenbroekWiedenbroeksingel 47481 BTHaaksbergen
Harting-BankDammaten 67472 DJGoor
ZorgAccent EnterBornebroekseweg 27468 BMEnter
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Bentelo
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende opsomming ontdekt u een aantal erkende aanbieders die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Veel verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Zoom 415 km8 km/u€ 1.299
Pride Lunetta 832 km8 km/u€ 3.000
Quingo Sport64 km17 km/u€ 6.750
Shoprider Cadiz 445 km15 km/u€ 2.500
Tabel met populaire modellen juli 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Bentelo. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Op dat moment is het verstandig om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bentelo) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Diverse aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kan u zorgeloos een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Daarom adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De expert bekijkt onder andere verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals uwzorgshop.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In professionele scootmobieltrainingen in Bentelo legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,85 per maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Bentelo.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie