Scootmobiel Ambt Delden

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Ambt Delden? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische voertuig behoud u uw mobiliteit en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom WMO, de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven liggen tussen de €650,00 tot wel €6.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Hof van Twente (https://www.hofvantwente.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Molenaar en DKCity.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Geschatte kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Hof van Twente (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7495
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€19,2 – €22,8 per uur
Populair merkShoprider S8M
Lokaal adviespuntLivio Zorgpunt Wiedenbroek

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ambt Delden

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat aansluit op mijn profiel? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit helder hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Ambt Delden. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €510,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €1800,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met veel comfort koopt u al vanaf €4050.

Keuzeadvies maart 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder treft u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ambt Delden kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en kan een stuk harder en langer rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De mobielen verschillen flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of het bos? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
Als u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen hebben een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Ambt Delden en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de capaciteit van de accu, de snelheid en extra opties zoals een extra lader en een beenhoes. De voordeligste voertuigen beginnen bij €540,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al gauw €5.800,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget37 km 6 km/u€500
Beter325 km10 – 12 km/u€1500
Uitstekend440 km17 km/u€3200
Professioneel485 km20 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ambt Delden
scootmobiel-kopen-ambt-delden

Scootmobiel aanvragen gemeente Hof van Twente via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Mogelijk kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Hof van Twente. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Hof van Twente. Bij vragen kunt u bellen (0547858585), als per mail (info@hofvantwente.nl), of bezoek het stadhuis (De Höfte 7, 7471 DK, Goor). Bezoek ook www.hofvantwente.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom uw woonplaats Ambt Delden vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Livio Zorgpunt WiedenbroekWiedenbroeksingel 47481 BTHaaksbergen
Harting-BankDammaten 67472 DJGoor
ZorgAccent EnterBornebroekseweg 27468 BMEnter
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Ambt Delden
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema treft u de beste aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder bekijkt u een tabel met modellen die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider S8M13 km8 km/u€ 1.506
RvS van Seenus Saturnus 4 889NR40 km8 km/u€ 5.000
Mango Tiger 450 km17 km/u€ 4.916
Sterling Elite 2 XS44 km15 km/u€ 3.995
Tabel met populaire scoots maart 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Ambt Delden. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In dat geval is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ambt Delden) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Bij veel aanbieders is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Diverse aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Zo kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn bandenprofiel en het accuvermogen.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Ambt Delden gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,85 per maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Ambt Delden.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Door heel Nederland (waaronder provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie