Scootmobiel Bornerbroek

Zoekt u een goede scootmobiel in Bornerbroek? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen behoud u uw mobiliteit en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl treft u nuttige keuzetips en bruikbare informatie over zaken als WMO en PGB, de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €850,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Almelo (https://www.almelo.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als Life and mobility of Inca.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Almelo (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7627
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,34 – €22,41 per uur
Veel gekozen merkPride Victory 10 3W
Adviespunt in de buurtCarintreggeland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bornerbroek

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn situatie? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Bornerbroek. Dit kan online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €680,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km kost u rond de €1900,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met veel comfort vind u al vanaf €3850.

Aankooptips juni 2024

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder achterhaalt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Bornerbroek kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Handig voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De producten onderscheiden zich sterk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is dan afdoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of naar buitengebieden? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Indien ude mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots verschaffen een uniek veringssysteem en een multifunctionele stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Bornerbroek en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen hangen af van de fabrikant, de actieradius, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals een verlichtingsset en een stoelhoes. De voordeligste scooters starten bij €480,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €7.000,00. In de onderstaande tabel treft u de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km6,5 km/u€600
Verbeterd325 km10 km/u€1550
Geavanceerd455 km16 km/u€3800
Elite470 km20 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bornerbroek
scootmobiel-kopen-bornerbroek

Scootmobiel aanvragen gemeente Almelo via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Almelo. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Hierna volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Almelo. Zowel telefonisch (0546541111), e-mailen (gemeente@almelo.nl), of bezoek het gemeentehuis (Haven Zuidzijde 30, 7607 EW, Almelo). Check ook eens www.almelo.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Bornerbroek zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
CarintreggelandFleminghof 97622 MBBorne
CarintreggelandZilvermeeuw 247609 RZAlmelo
MangoEinsteinstraat 87601 PRAlmelo
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Bornerbroek
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Deskundige aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Onderstaand bekijkt u populaire organisaties waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand schetsen wij een overzicht met modellen die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory 10 3W25 km8 km/u€ 2.364
Shoprider 777 3/416 km8 km/u€ 1.982
Inca Sprint kinderzitje80 km23 km/u€ 15.562
RvS van Seenus CTM 83845 km15 km/u€ 7.226
Tabel met populaire modellen juni 2024

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Bornerbroek. Dat kan bijvoorbeeld bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een klein bedrag kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Voor deze mensen raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bornerbroek) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kunt u vrijblijvend 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als scootmobielspecialist.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Bornerbroek leert u van alles over regels in het verkeer en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,10 per maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Bornerbroek.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en geniet u van het maken van tochtjes? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel gebieden (tevens in de provincie Overijssel) zijn dergelijke clubs te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Binnenstad, De Riet, Noorderkwartier, Sluitersveld, Wierdense Hoek, Nieuwstraat-Kwartier, Ossenkoppelerhoek, Hofkamp, Schelfhorst, Windmolenbroek, Aadorp, Bornerbroek.

Plaats een reactie