Scootmobiel Zenderen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Zenderen? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer vrij en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze vergelijker biedt praktische info bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina vind u een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, de belangrijkste verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €850,00 & €6.000,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Borne (https://www.borne.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Meyra en Afikim.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Geschatte kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Borne (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Postcode7625
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€13,59 – €17,95 per uur
Populair merkVermeiren Saturnus 3
Regionaal adviespuntCarintreggeland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zenderen

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn eisen en wensen? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zenderen. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €570,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €2475,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €3500.

Keuzeadvies augustus 2022

Hulp nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zenderen kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit is merkbaar in bochten en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten verschillen nogal als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De premium scoots hebben een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Zenderen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten worden gevormd door het merk, de grootte van de accu, de snelheid en randproducten als een zuurstoffleshouder of een wikkeldeken. De aantrekkelijkste modellen koopt u al vanaf €550,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €5.700,00. In deze tabel vergelijkt u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km7 km/u€650
Standaard325 km10 – 12 km/u€1100
Uitmuntend455 km17 – 18 km/u€2900
Royaal480 km+22 km/u€7.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zenderen
scootmobiel-kopen-zenderen

Scootmobiel aanvragen gemeente Borne via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Borne. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij het WMO-loket. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Borne. Vragen? Dat kan telefonisch (0742658500), als per mail (wmo@borne.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Rheineplein 1, 7622 DG, Borne). Zie ook www.borne.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op Scootzorg.nl relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de buurt van Zenderen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist zal u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
CarintreggelandFleminghof 97622 MBBorne
CarintreggelandZilvermeeuw 247609 RZAlmelo
MangoEinsteinstraat 87601 PRAlmelo
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Zenderen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Deskundige leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u populaire winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder verstrekken we een opsomming met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Saturnus 325 km8 km/u€ 1.856
RvS van Seenus CTM 242 Compact16 km8 km/u€ 1.498
Practicomfort Wals 2070 km20 km/u€ 1.395
Sterling Elite XS 345 km15 km/u€ 7.005
Tabel met populaire modellen augustus 2022

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Zenderen. Dat kan bijvoorbeeld bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u echter voor een langere periode huren? In dat geval raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zenderen) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Zo kan u op uw gemak een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarom is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands-scootmobiel.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Zenderen gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,70 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Zenderen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In het hele land (tevens in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Voorkom dat u vereenzaamt en maak een tocht door wijken als: Borne, Buitengebied Borne.

Plaats een reactie