Scootmobiel Dalfsen

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Dalfsen? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door zo’n elektrische 3- of 4 wieler kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg treft u tips voor het kiezen van het juiste model en bruikbare informatie over zaken als een aanvraag doen via de WMO, de kosten van een goed model, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Belangrijkste voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €500,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Dalfsen (https://www.dalfsen.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Drive en Afikim.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Dalfsen (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7720
WMO Beslissingstermijn8-20 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,25 – €19,35 per uur
Aantrekkelijk merkRoma Boston s120
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dalfsen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is een enorm assortiment met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn situatie? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Dalfsen. Dit kan online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €600,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km schaft u al aan vanaf c.a. €1825,00.
 • Een stevige 4-wieler met een comfortabele zit is te koop vanaf €3150.

Onze kooptips juni 2022

Loopt u tegen problemen op bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Dalfsen is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting als u een bocht doorrijdt en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen kan harder en biedt meer comfort.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Doe een aanvraag voor een proefrit in Dalfsen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen hangen af van het merk, de actieradius, de maximale snelheid en extra’s zoals een rollatorhouder + een kruk- en stokhouder. De goedkope kleine modellen koopt u al vanaf €500,00, de geavanceerde modellen kosten al gauw €5.000,00. In de onderstaande tabel staat de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget310 km8,5 km/u€800
Prima315 – 20 km10 km/u€1450
Uitstekend460 km17 km/u€2700
Beste475 km22 km/u€6.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dalfsen
scootmobiel-kopen-dalfsen

Scootmobiel aanvragen gemeente Dalfsen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Dalfsen. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Dalfsen. Zowel telefonisch (0529488388), als per mail (wmoloket@dalfsen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisstraat 1, 7721 AX, Dalfsen). Zie ook www.dalfsen.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-20 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kan men een heleboel modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Dalfsen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroKalkovenweg 18 – 227711 GWNieuwleusen
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Dalfsen
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst vergelijkt u uiteenlopende aanbieders waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Boston s12016 km6 km/u€ 750
Sterling Little Gem 216 km6 km/u€ 1.267
Pride Victory XL 14040 km15 km/u€ 4.460
Vermeiren Ceres Deluxe 336 km12 km/u€ 2.495
Tabel met populaire scoots juni 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Dalfsen. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dalfsen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Meerdere leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Hiervoor adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als dezorgoutlet.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Gedurende deze scootmobieltraining in Dalfsen worden onderwerpen behandeld alsverkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,10 per maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Dalfsen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en geniet u van het maken van tochtjes? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Overijssel) zijn zulke initiatieven te vinden. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Dalfsen (kern), Dalfsen – buitengebied, Oudleusen, Hoonhorst, Lenthe-2, Kluinhaar, Lemelerveld, Leusenerveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie