Scootmobiel Sibculo

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Sibculo? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Middels deze slimme scooter met 3 of 4 wielen staat u weer midden in het leven en neemt u weer zelf de regie in handen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg leest u praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals hoe het zit met de WMO, kosten, de meest bekende aanbieders, veiligheid in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €700,00 & €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Excel en Caremart.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Regionale winkels | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7693
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB vergoeding€15 – €22,50 per uur
Populair merkElectric Mobility Liteway 6
Adviespunt in de buurtZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Sibculo

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn situatie? Onze tip: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak gebruik ik het, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Sibculo. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €880,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2425,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met alle gemakken kost u rond de €3100.

Onze kooptips oktober 2021

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. In de box hieronder treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Sibculo kan probleemloos mee in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen onderscheiden zich behoorlijk als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of naar buitengebieden? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Vergeet niet: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen verschaffen maximale vering en een verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Sibculo en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hangen af van de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en extra’s zoals veiligheidsgordels + een beenhoes. De aantrekkelijkste scoots koopt u al vanaf €480,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €6.800,00. In het onderstaande overzicht staat de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis310 km8,5 km/u€700
Prima315 km10 km/u€1200
Uitmuntend440 km17 – 18 km/u€3200
Beste480 km22 km/u€9.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Sibculo
scootmobiel-kopen-sibculo

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Hardenberg. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Onthoud hierbij dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Vervolgens plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Bij vragen kunt u bellen (140523), per mail (wmo@hardenberg.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). U kunt ook terecht op www.hardenberg.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om een passend model te vinden bieden wij veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de regio Sibculo vinden we een aantal winkels/showrooms. Een professionele adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Sibculo
Bent u slecht ter been en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder doorzoekt u een aantal erkende winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel verkochte modellen
Hierna bieden wij een lijstje met modellen die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Liteway 622 km10 km/u€ 2.965
Travelux Squizz15 km8,2 km/u€ 1.054
Mango Smartboy 312 km6 km/u€ 495
RvS van Seenus Mini Crosser E-model55 km15 km/u€ 7.765
Overzicht met populaire scoots oktober 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Sibculo. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? Dan is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Sibculo) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Dikwijls is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal verkopers werken met een omruilgarantie. Dan kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Daarom is het verstandig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere wiellagers voor en achter en de conditie van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. Er zijn verschillende online platformen als speurders.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Sibculo legt u de basis voor onder andere verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,00 per maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Sibculo.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Overijssel) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie