Scootmobiel Bruchterveld

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Bruchterveld? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich wendbaar en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €500,00 en wel €6.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Sterling of Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Hardenberg (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7695
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB onkosten€15 – €22,50 per uur
Populair merkShoprider Perrero 4
Punt voor adviesZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bruchterveld

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn wensen?Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Bruchterveld. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een thuisdemo of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €810,00.
 • Een vast model met drie wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2200,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken is te koop vanaf €4250.

Aankooptips december 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In het volgende gedeelte bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bruchterveld neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt of als u een drempel overgaat. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De modellen wisselen sterk wanneer we kijken naar actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar de stad of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen beschikken over een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Bruchterveld en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen worden gevormd door de fabrikant, de actieradius, de maximale snelheid en optionele extra’s zoals een zuurstoffleshouder & een een afdekhoes. De voordeligste modellen kunt u al vinden vanaf €495,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €5.700,00. In het overzicht hieronder bieden wij de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig310 km8 km/u€600
Prima315 – 25 km11 km/u€1850
Uitmuntend435 km17 – 18 km/u€3700
Elite485 km20 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bruchterveld
scootmobiel-kopen-bruchterveld

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Soms kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan de regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Hardenberg. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Een paar weken later volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hardenberg. Hiervoor kunt u ook even bellen (140523), per mail (wmo@hardenberg.nl), of bezoek het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Check ook eens www.hardenberg.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Bruchterveld vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Bruchterveld
Heeft u medische problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende lijst vindt u de beste partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder bekijkt u een lijstje met veel verkochte modellen met o.a. de actieradius, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Perrero 430 km10 km/u€ 1.695
Shoprider 889NR24 km9 km/u€ 4.970
Shoprider Altea 312 km6 km/u€ 695
Shoprider 778XLSBN59 km15 km/u€ 6.024
Tabel met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Bruchterveld. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u echter voor een langere periode huren? Dan raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bruchterveld) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Dikwijls kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook erg belangrijk. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere verlichting + richtingaanwijzer en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Verder is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Wel kunt u kiezen voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Bruchterveld leert u van alles over de voorrangsregels en leert u drempels en stoepjes rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel op het moment dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,50 p/maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Bruchterveld.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en wilt u de omgeving beter leren kennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (waaronder provincie Overijssel) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie