Scootmobiel Kloosterhaar

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Kloosterhaar? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van dit elektrische vervoersmiddel staat u weer midden in het leven en kunt u weer zorgeloos op pad. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl bieden wij praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals een aanvraag doen via de WMO, de kosten van een goed model, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven schommelen tussen €750,00 tot wel €5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Excel of Inca.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7694
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB vergoeding€15 – €22,50 per uur
Aantrekkelijke scootmobielDrive Envoy 6
Lokaal adviespuntZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Kloosterhaar

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn situatie? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Kloosterhaar. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €930,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €1600,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €3350.

Keuzehulp december 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het aanschaffen van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder vindt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Kloosterhaar is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabiel, is voorzien van alle gemakken en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen verschillen aanzienlijk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Snelheid
Wanneer u grote stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen hebben een goede vering en een luxe zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Kloosterhaar en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden gevormd door de leverancier, het bereik, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een drempelhulp en een scootmobieltas. De aantrekkelijkste voertuigen zijn er al vanaf €480,00, de geavanceerde modellen lopen al snel tegen de €7.400,00. In de tabel hieronder vind u de richtprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel311 km8,5 km/u€550
Beter320 km10 – 12 km/u€1450
Geavanceerd435 km17 km/u€3200
Eerste klas470 km21 km/u€9.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Kloosterhaar
scootmobiel-kopen-kloosterhaar

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Hardenberg. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen via het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Hiervoor kunt u ook even bellen (140523), als per mail (wmo@hardenberg.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). U kunt ook terecht op www.hardenberg.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de buurt van Kloosterhaar zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder treft u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Kloosterhaar
Loopt u moeilijk en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming treft u een aantal erkende aanbieders die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Wat zijn populaire modellen?
Hierbij bieden wij een tabel met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Drive Envoy 625 km10 km/u€ 1.250
Practicomfort MobiGo F4025 km9 km/u€ 1.140
Drive Scout12 km6 km/u€ 600
Kymco Maxer57 km15 km/u€ 3.695
Overzicht met populaire voertuigen december 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Kloosterhaar. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Op dat moment is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Kloosterhaar) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer leveranciers werken met een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom is het aan te raden om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. bandenprofiel en de accuprestaties.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootmobielspecialist.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Kloosterhaar legt u de basis voor onder andere de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en kijk goed om bij het inhalen. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,70 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Kloosterhaar.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en wilt u de omgeving beter leren kennen? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (juist ook in de provincie Overijssel) kunt u zich aansluiten. Gezellig een praatje maken en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie