Scootmobiel Dedemsvaart

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Dedemsvaart? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze speciale scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer gaan waar u wilt. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals hoe het zit met de WMO, de kosten van een goed model, winkels in de buurt, de verschillende regels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: minder afhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten liggen tussen de €850,00 en wel €6.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Vermeiren of Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen (oktober 2021) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Hardenberg (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7701
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
PGB vergoeding€15 – €22,50 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Entice 4 Universe
Adviespunt in de buurtZorgAccent

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dedemsvaart

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er is een enorm assortiment met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn wensen?Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Dedemsvaart. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €710,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius koopt u al vanaf €2150,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer is er al vanaf €3700.

Hulp bij uw keuze oktober 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de box hieronder omschrijven wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Dedemsvaart neemt u moeiteloos mee in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen wisselen fors wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Dedemsvaart en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De tarieven komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid en randproducten als een autolift en een stokhouder. De goedkoopste scooters starten bij €485,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €7.700,00. In de onderstaande tabel treft u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis310 km8 km/u€800
Standaard320 km12 km/u€1150
Uitstekend450 km15 – 17 km/u€3100
Luxueus480 km22 km/u€7.250
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dedemsvaart
scootmobiel-kopen-dedemsvaart

Scootmobiel aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Hardenberg. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Hardenberg. Bij vragen kunt u bellen (140523), als per mail (wmo@hardenberg.nl), of bezoek het stadhuis (Stephanuspark 1, 7772 HZ, Hardenberg). Ga ook eens naar www.hardenberg.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 2-6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Dedemsvaart zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
ZorgAccentBoegstaete 147681 DDVroomshoop
ZorgAccentVriezenveenseweg 27678 VCGeesteren
ZorgAccentWesteinde 3067671 CLVriezenveen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Dedemsvaart
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In onderstaand schema vergelijkt u uiteenlopende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Overzicht met populaire scoots
Hierbij bekijkt u een overzicht met populaire merken + modellen met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Entice 4 Universe30 km10 km/u€ 2.452
Shoprider GK 1030 km9 km/u€ 2.995
Shoprider S-787NA12 km6 km/u€ 750
Handicare Winner 360 km15 km/u€ 7.121
Overzicht met populaire modellen oktober 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Dedemsvaart. Dit wordt o.a. gedaan door een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Dan is het verstandig om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dedemsvaart) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kan u gerust een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Hiervoor is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals speurders.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Dedemsvaart worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,55 p/maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Dedemsvaart.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (waaronder provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.

Plaats een reactie