Scootmobiel Veeningen

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Veeningen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer mobiel en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg.nl biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker vind u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere PGB en WMO, de kosten van een goed model, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven liggen tussen de €750,00 en wel €4.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Pride en Afikim.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente De Wolden (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Maximale pgb vergoedingen€13,05 – €18,6 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPracticomfort Wals 4
AdviespuntMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Veeningen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn profiel? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Veeningen. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €650,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius koopt u al vanaf €1600,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een flinke accu koopt u al vanaf €4200.

Tips van de expert juni 2021

Wilt u graag wat hulp bij het vinden van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Veeningen is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is groter, is voorzien van alle gemakken en heeft een langer actieradius. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u wanneer u een bocht maakt en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen variëren behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Topsnelheid
Wanneer u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Veeningen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De tarieven worden gebaseerd op de leverancier, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals achteruitkijkspiegels & een stoelhoes. De aantrekkelijkste modellen starten bij €520,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €7.000,00. In deze tabel staat de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig314 km6,5 km/u€500
Beter320 km12 km/u€1150
Goed440 km15 km/u€2700
Elite470 km21 km/u€9.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Veeningen
scootmobiel-kopen-veeningen

Scootmobiel aanvragen gemeente De Wolden via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u d.m.v. de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente De Wolden. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Daarna plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente De Wolden. Zowel telefonisch (140528), men kan een mailtje sturen (gemeente@dewolden.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Raadhuisstraat 2, 7921 GD, Zuidwolde). Ga ook eens naar www.dewolden.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens deze ritten kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In en rondom Veeningen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van showrooms, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Veeningen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Hieronder vergelijkt u populaire leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna bekijkt u een lijstje met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Wals 454 km13 km/u€ 1.795
Mango Panther 440 km13 km/u€ 3.799
Freerider Companion20 km7 km/u€ 1.871
Shoprider GK316 km6 km/u€ 1.584
Tabel met populaire voertuigen juni 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Veeningen. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Veeningen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Doorgaans is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is niet iets om op te besparen. Daarvoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als zorgdiscounter.com waar gebruikte modellen worden verkocht.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Bij zo’n scootmobieltraining in Veeningen worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en leert u drempels en stoepjes rijden. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,30 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Veeningen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Drenthe) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Lekker samen op pad en rijd samen door de wijken: Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.

Plaats een reactie