Scootmobiel Koekange

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Koekange? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. een drie- of vierwielige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker helpt u bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina leest u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom hoe het zit met de WMO, de gemiddelde kosten, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €600,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Practicomfort en Mango.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente De Wolden (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7958
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB uurtarief€13,05 – €18,6 per uur
Veel gekozen merkShoprider 889X
Adviespunt in de buurtMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Koekange

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn eisen en wensen? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Koekange. Veel info vind u online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €900,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €2175,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu is er al vanaf €4050.

Hulp bij uw keuze juni 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. Hieronder bieden wij de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Koekange neemt u moeiteloos mee in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen verschillen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar de stad of naar het park? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Wanneer u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De premium scoots hebben grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Koekange en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen op welke zaken u moet letten bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en aanvullende opties zoals een dashboardbeschermer + een windscherm. De goedkoopste scooters koopt u al vanaf €530,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €7.200,00. In de tabel hieronder staat de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis313 km7 km/u€500
Gemiddeld315 – 20 km12 km/u€1450
Uitmuntend440 km15 km/u€4200
Professioneel485 km20 km/u€7.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Koekange
scootmobiel-kopen-koekange

Scootmobiel aanvragen gemeente De Wolden via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente De Wolden. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Vervolgens volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente De Wolden. Zowel telefonisch (140528), mailen (gemeente@dewolden.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisstraat 2, 7921 GD, Zuidwolde). Bezoek ook www.dewolden.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de regio Koekange vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Koekange
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Een aantal aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna treft u populaire leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna bekijkt u een lijst met daarin een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889X79 km13 km/u€ 4.460
Mango Panther 3S40 km13 km/u€ 3.972
Freerider Companion 320 km7 km/u€ 1.875
Quingo Air16 km6 km/u€ 2.950
Schema met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Koekange. Dit kunt u doen bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Op dat moment is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Koekange) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u rustig een model uitproberen. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Vandaar is het verstandig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. afstelling spiegels en de accuprestaties.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als dezorgoutlet.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Koekange legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,50 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Koekange.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en verken samen de wijken als: Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.

Plaats een reactie