Scootmobiel Staphorst

Zoekt u een goede scootmobiel in Staphorst? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer zeker en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website kunt u aan de slag met een compleet keuzeadvies en belangrijke info over onder andere de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, een thuisdemo, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen schommelen tussen €600,00 & €4.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Staphorst (https://www.staphorst.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Shoprider of Quingo.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (juni 2022) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Staphorst (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7951
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB kosten€13,87 – €17,22 per uur
Aantrekkelijk merkMango Luggie
AdviespuntMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Staphorst

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn profiel? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Als u hier meer duidelijkheid over hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Staphorst. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €570,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius begint zo rond de €2050,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden is te koop vanaf €3150.

Onze kooptips juni 2022

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In het volgende gedeelte vindt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Staphorst kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is groter, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u in de bochten of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten wisselen enorm wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer is dan voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of het bos? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Als u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen hebben een uitgebreide vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Doe een aanvraag voor een proefrit in Staphorst en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en randproducten als veiligheidsgordels + een bagagemand. De instap-modellen koopt u al vanaf €495,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €6.300,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget39 km8 km/u€650
Gemiddeld315 – 25 km10 km/u€1200
Goed445 km17 km/u€3000
Luxueus480 km22 km/u€8.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Staphorst
scootmobiel-kopen-staphorst

Scootmobiel aanvragen gemeente Staphorst via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Staphorst. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Staphorst. Bij vragen kunt u bellen (0522467487), door een e-mailtje te sturen (gemeente@staphorst.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Binnenweg 26, 7951 DE, Staphorst). U kunt ook terecht op www.staphorst.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Kies voor een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Staphorst kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Staphorst
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Verschillende aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna bekijkt u populaire bedrijven waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand bekijkt u een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de topsnelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Luggie18 km6 km/u€ 2.350
Roma Boston s12016 km6 km/u€ 750
Excel Excite 440 km15 km/u€ 6.158
Excel Entice 4416840 km12 km/u€ 4.374
Tabel met populaire scoots juni 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Staphorst. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het verstandig om een model aan te schaffen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Staphorst) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal verkopers bieden ook omruilgarantie. Dan kan u gerust een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarvoor kan u ervoor kiezen om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Men let daarbij met name op de remmen en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals scootmobielaanbod.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Staphorst leert u van alles over de regels op de weg en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,70 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Staphorst.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (uiteraard ook in de provincie Overijssel) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Staphorst (kern), Rouveen (kern), Rouveen (buitengebied), Staphorst (buitengebied), IJhorst, Punthorst, Lankhorst, Klooster.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie