Scootmobiel Ruinerwold

Wilt u een goede scootmobiel in Ruinerwold? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze elektrisch aangedreven scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u weer doen waar u zin in heeft. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als WMO, de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, verkeersregels en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €800,00 en wel €4.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente De Wolden (https://www.dewolden.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Invacare of Mango.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (juli 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente De Wolden (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7961
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB uurtarief€13,05 – €18,6 per uur
Veel gekozen merkPracticomfort S650
Lokaal adviespuntMedipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ruinerwold

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Online vind u enorm veel modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn behoeften? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Ruinerwold. Dit kan online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €780,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €1925,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met alle gemakken koopt u al vanaf €4850.

Keuzehulp juli 2021

Wilt u graag wat hulp bij het aanschaffen van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ruinerwold kan probleemloos mee in de auto of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en kan kortere bochten maken. U kunt zich vrijer bewegen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De producten verschillen enorm als we inzoomen op de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een hoge actieradius kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Onthoud: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Luxueuze modellen bieden een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Boek een proefrit in Ruinerwold en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door het merk, de actieradius, de snelheid en aanvullende opties zoals een alarmsysteem & een wikkeldeken. De goedkoopste modellen kunt u al vinden vanaf €480,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €6.400,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter312 km6,5 km/u€650
Gemiddeld325 km10 km/u€1900
Uitmuntend455 km15 km/u€3000
Professioneel485 km20 km/u€7.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ruinerwold
scootmobiel-kopen-ruinerwold

Scootmobiel aanvragen gemeente De Wolden via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente De Wolden. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Daarna komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente De Wolden. Hiervoor kunt u ook even bellen (140528), men kan een mailtje sturen (gemeente@dewolden.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisstraat 2, 7921 GD, Zuidwolde). Bezoek ook www.dewolden.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Toch is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Ruinerwold zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MedipointIndustrieweg 12 C7944 HSMeppel
Harting-BankEekhorstweg 177942 JCMeppel
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Ruinerwold
Bent u slecht ter been en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Verschillende leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In onderstaand schema bekijkt u meerdere bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna bieden wij een tabel met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de max. snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort S65038 km13 km/u€ 3.800
Freerider Kensington40 km13 km/u€ 4.901
Molenaar AvantGarde 315 km6 km/u€ 1.690
Roma Boston s12016 km6 km/u€ 750
Overzicht met populaire voertuigen juli 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Ruinerwold. Denk dan onder andere aan speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In die situatie is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ruinerwold) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kunt u rustig 1 of 2 weken een bepaald type proberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Hiervoor is het handig om meteen een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Men let daarbij met name op claxon en geluidssignalen en de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Minpunten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als speurders.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Ruinerwold worden onderwerpen behandeld alsverkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,10 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Ruinerwold.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (ook in de provincie Drenthe) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk.

Plaats een reactie