Scootmobiel Pesse

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Pesse? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze handige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer gaan waar u wilt. Maar welke scootmobiel past bij mij? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op deze website bekijkt u praktische aankooptips en belangrijke info over onder andere WMO, de kosten van een goed model, advies aan huis, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: minder afhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De prijzen schommelen tussen €700,00 tot zo’n €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Hoogeveen (https://www.hoogeveen.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Meyra en Mango.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Hoogeveen (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7933
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB uurtarief€16,19 – €17,99 per uur
Veel gekozen merkKymco Midi XLS
Punt voor adviesSolo Specialist

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Pesse

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn verwachtingen? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Pesse. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €810,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1625,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit vind u al vanaf €3850.

Hulp bij uw keuze september 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. In de box hieronder bieden wij een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Pesse kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabiel, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Ideaal in de supermarkt. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen variëren behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of om lekker uit te waaien? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Als u elke dag lange ritten maakt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen verschaffen maximale vering en een verstelbaar stuur/zitting. Test een model uit voor een proefrit in Pesse en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen hangen af van de leverancier, het bereik, de gemiddelde snelheid en opties als oprijplaten en een boodschappenmand. De aantrekkelijkste scoots kunt u al vinden vanaf €510,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €5.700,00. In de tabel hieronder bekijkt u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap314 km7,5 km/u€500
Beter320 – 25 km10 – 12 km/u€1400
Goed435 km17 – 18 km/u€3200
Beste470 km20 km/u€9.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Pesse
scootmobiel-kopen-pesse

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoogeveen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u met de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Hoogeveen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Hoogeveen. Dit kan telefonisch (140528), per mail (info@hoogeveen.nl), of bezoek het stadhuis (Dekkerplein 1, 7901 BZ, Hoogeveen). Check ook eens www.hoogeveen.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Toch moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit met advies op maat zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Pesse zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Solo SpecialistBrugstraat 967918 TNNieuwlande
Icare l MedipointSchutstraat 67901 ECHoogeveen
Welzijn-en gezondheidscentrum De BlokkenVan Echtenskanaal NZ 1617891 AJKlazienaveen
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Pesse
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst vindt u een aantal erkende merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Meest verkochte modellen
Hierna verstrekken we een tabel met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Midi XLS40 km13 km/u€ 3.318
Quingo Vitess50 km12,8 km/u€ 6.010
Pride Go-Go Elite Traveller 316 km7 km/u€ 949
Freerider Richmond 424 km7 km/u€ 2.350
Schema met populaire modellen september 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Pesse. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Pesse) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kan u op uw gemak een bepaald type testen. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Hiervoor is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootplaza.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Pesse komen thema’s aan bod als verkeerskennis en is er vaak een technische check van uw mobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,90 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Pesse.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (ook in de provincie Drenthe) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden.

Plaats een reactie